Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Na više lokacija u Beogradu od jutros su u toku hapšenja i pretresi, a prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, policija je upala u veliki trgovinski lanac "Aman".

Akcija je usmerena na veliki trgovinski lanac i njihov objekat od 40.000 kvadrata kroz koji su, kako se sumnja, oprane milijarde dinara.

Akciju sprovode Uprava kriminalističke policije – odeljenjenje za borbu protiv korupcije MUP i poreske policije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilastva u Beogradu.

Podsetimo, pomenuti trgovinski lanac se pre nekoliko nedelja našao u fokusu javnosti, nakon što su uhapšeni direktor „Amana“ i još pet osoba.

„Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tuzilaštva u Beogradu dao je danas nalog za hapšenje 6 lica i to direktora “Aman d.o.o”, N.P. (43) i direktora “Aman Real Estate” M.V. (57) zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili po jedno krivično delo građenje bez građevinske dozvole iz člana 219a stav 3. u vezi stava 2. Krivičnog zakonika, kao investitori bespravno izvedenih radova na izgradnji objekta od oko 40.000 m2 u Surčinu, u ulici Vojvođanskoj“, saopšteno je tada.

Kako su tada saopštili iz pomenute institucije, javni tužilac je takođe dao nalog za hapšenje izvođača radova M.D. (71) zbog krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole, kao i M.N. (40) i S.M. (65) zbog postojanja osnovane sumnje da su izvrsili po jedno krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

„Nalog za hapšenje je dat nakon preduzetih dokaznih radnji u saradnji sa građevinskim inspektorima i policijskim službenicima PU za grad Beograd. Naime, nakon što je utvrđeno da se na predmetnoj lokaciji izvode bespravni radovi na izgradnji objekta velikih dimenzija, na pozive građevinskog inspektora odazvali su se lažni investitori M.N. i S.M. koji su priložili ugovore o zakupu poslovnog prostora sa direktorima “Aman d.o.o” i “Aman Real Estate” kako bi prikrili prave izvršioce krivičnih dela“, navodilo se.

VIDEO: Hapšenje zbog pranja novca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare