Nikola Petrović, Katarina Petrović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Privatna arhiva

Policija i tužilaštvo mesecima su od javnosti krili informaciju o tome da li je Nikola Petrović, kum predsednika Aleksandra Vučića, izazvao udes na Dedinju pijan i drogiran, iako su bili dužni da to otkriju s obzirom da je dokument koji se odnosi na nezgodu označen oznakom "interno". To znači da je policija bila dužna da odgovori na brojna pitanja portala Nova.rs o tome da li je Petrović izazvao nesreću pod dejstvom narkotika ili alkohola.

Portal Nova.rs u proteklih nekoliko meseci više puta je slao upite Prvom osnovnom javnom tužilaštvu i Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije u vezi sa slučajem saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao Petrović, ali su odgovori mahom izostajali. Do danas, nijedna institucija nije odgovorila na naša pitanja da li je Petrović kobnog dana, kada je skupocenim „meklarenom“ izazvao udes, vozio automobil pijan i drogiran.

Foto: Nova

Uobičajena je procedura da MUP obavesti medije o udesima koji su od interesa javnosti, pa tako na dnenom nivou šalju saopštenja o tome da li je neko vozio pod dejstvom alkohola ili droge.

O tome da li je Petrović bio pijan ili drogiran javnost je, na neki način, obavestila policajka Katarina Petrović, koja je priznala da je izveštaj o udesu dostavila opozicionoj političarki Mariniki Tepić. Petrovićeva je zbog toga uhapšena, a njen advokat Branko Ivković otkriva i šta se krije iza njenog poteza.

Na početku razgovora ističe da nije tačno da je dokument u kom se nalaze podaci u vezi saobraćajne nesreće u Užičkoj ulici nosio oznaku „poverljivo“, već „interno“.

„Ta greška se često pojavljuje, dokument nije nosio oznaku „poverljivo“. Takvi izveštaji se dostavljaju tužilaštvu, udruženju osiguravača, ali i na zahtev bilo kog građanina ili medija. Oni su u obavezi da isti dostave po zahtevu. Da živimo u nekoj ozbiljnoj državi, to bi i bilo dostavljeno na zahtev medija koji su pomenuti izveštaj zatražili od nadležnog organa“, objasnio je Ivković i dodao:

Branko Ivković Foto: N1

„Ono što je važno napomenuti, kada je reč o slučaju moje branjenice, sadržina tog izveštaja već je bila prisutna u medijima, iznosili su je i poslanici, sve te podatke. Katarina je samo potvrdila tu informaciju, imajući u vidu da od strane ovlašćenih organa nije bilo nikakvih odgovora na pitanja koja su postavljana“.

Kada je reč o postupku protiv njegove klijentinje, Ivković navodi da još uvek čekaju da im se dostavi optužni predlog.

Pročitajte još:

„Svi naši dalji koraci zavise od sadržine tog dokumenta. Sada očekujemo suđenje, a postupak vodi osnovni javni tužilac u Valjevu. Mi ćemo pred valjevskim sudom izneti svoju odbranu, ali tek kada budemo saznali šta se u tom dokumentu nalazi“, ispričao je Ivković.

Ističe i da je pripremaju žalbu na disciplinski postupak, koji se protiv Petrovićeve vodi u MUP.

„Protiv Katarine Petrović pokrenut je disciplinski postupak i ona je privremeno udaljena sa svog radnog mesta. Ono što je bitno, u narednih nekoliko dana podnećemo žalbu na tu odluku koja joj je uručena 7. jula, kada je ona puštena iz pritvora“, naglasio je naš sagovornik.

Katarina Petrović Foto: N1

On takođe napominje da je najvažnije bilo da njegova klijentkinja izađe iz pritvora u kom se nalazila.

„Katarina je dobro, sada je sa svojom porodicom što je i najvažnije. U Valjevu je održan protest ‘Srbija protiv nasilja’, a ona se tom prilikom javno zahvalila svima na podršci koju je dobijala. Mi sada nastavljamo borbu“, zaključio je pravnik.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Podsetimo, dve žene povređene su u teškoj saobraćajnoj nesreći u Užičkoj ulici na Dedinju kada je Nikola Petrović, kum Aleksandra Vučića, pijan i pod dejstvom kokaina, iz sporedne ulice, svojim „meklarenom“ udario automobil u kome su se nalazile dve žene.

Pročitajte još:

Od siline udarca, dva vozila su se odbila i zakucala u obližnju betonsku ogradu. Petrović nije priveden, čak ni na 48 sati, iako se naknadno saznalo da je bio pod dejstvom narkotika i alkohola.

Bura zbog hapšenja

Podsetimo, Katarina Petrović, policajka iz Valjeva, uhapšena je zbog dostavljanja izveštaja koji se odnosi na nesreću koju je izvazvao Nikola Petrović. On je nekoliko dana provela u pritvoru, nakon čega je puštena na slobodu.

Njeno hapšenje izazvalo je veliku buru u javnosti, a građani su zahtevali da se ona momentalno pusti na slobodu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare