Katarina Petrović Foto: N1

"Ja nisam heroj, ja nisam političar, ja sam samo čovek, jedna od vas", ovako se okupljenim Valjevcima na današnjem protestu "Srbija protiv nasilja" obratila policajka Katarina Petrović, kojoj se na teret stavlja da je zloupotrebila službeni položaj jer je poslanici Mariniki Tepić poslala izveštaj u kojem se potvrđuje da je kum predsednika Srbije Nikola Petrović u martu izazvao saobraćajnu nezgodu pod dejstvom narkotika i alkohola.

„Roditelji su nas vaspitavali da budemo ljudi, da se borimo za istinu. Moj tata je umeo da kaže – deco, sve se pere sem obraza. Tako učimo i našu decu. Ja nisam majka, ali sam ponosna tetka. Želim za svu decu bolju Srbiju. Stojim ovde ispred vas da se zahvalim Valjevu, kolegama, građanima Srbije koji su me podržali, bili uz mene i moju porodicu u trenutcima kad nije bilo lako“, rekla je Petrović na protestu.

Građani su na protestu su građani nosili transparente „Heroji su iz Valjeva“, aludirajući na policajku Katarinu Petrović, ali i uzbunjivača iz Krušika Aleksandra Obradovića, koji je takođe poreklom iz Valjeva i koji je otkrio korupciju u valjevskoj fabrici naoružanja Krušik.

Petrović je se Valjevcima obratila pre početka protestne šetnje, kada je dočekana povicima „bravo“ i „ne damo“, a od okupljenih je dobila i cveće.

Podsetimo, policajka iz Valjeva Katarina Petrović uhapšena je 3. jula zbog navodne zloupotrebe službenog položaja. Kako je NIN objavio, na teret joj se zapravo stavlja da je odala infomraciju koju MUP duže vreme nije dostavljao tužilaštvu – da je Nikola Petrović bio pod dejstvom kokaina i alkohola u trenutku kada je skrivio saobraćajnu nezgodu na Dedinju.

Kako se navodi u rešenju za određivanje policijskog zadržavanja, policajka se tereti da je kopirala dokumenta o nesreći, a potom je putem Tvitera to dostavila narodnoj poslanici Mariniki Tepić, koja je to dalje obnarodovala 18. juna 2023.

„Zapravo radi se o dokumentu-potvrdi veštačenja, koji dokazuje da je kum Aleksandra Vučića bio pod dejstvom kokaina i alkohola kada je skupocenim automobilom meklaren (čija se vrednost, bez dodatne opreme, procenjuje na 540.000 evra), kršeći saobraćajne propise izazvao sudar na Dedinju. Tada je naleteo na dve žene koje je lakše povredio“, navodi NIN.

Nakon što je saslušana, njoj je određen pritvor do 30 dana, a Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu optužni predlog zbog sumnje da je izvršila krivično delo iz člana 98. Zakona o tajnosti podataka.

Međutim, Nikola Petrović, predsednikov kum koji je izazvao nesreću dok se svojim „meklarenom“ kretao iz sporedne ulice ka Užičkoj, gde se nije zaustavio na znak „stop“, već je nastavio kretanje i udario u automobil koji se u tom trenutku kretao Užičkom, i dalje je na slobodi.

Saobraćajna nezgoda koju je izazvao Petrović dogodila se 7. marta, u Užičkoj ulici na Dedinju. On je tada skupocenim automobilom „meklaren“ išao sporednom ulicom, a kada je došao do raskrsnice sa Užičkom, saobraćajnicom sa prvenstvom prolaza, nije se zaustavio na znak, već je nastavio.

Tada je udario automobilom u „opel korsu“ u kojoj su bile dve žene, nakon čega su oba vozila udarila u ogradu Doma Patrijaršije. Protiv Vučićevog kuma ubrzo je podneta je krivična prijava za ugrožavanje javnog saobraćaja, zbog čega mu preti zatvorska kazna.

***

BONUS VIDEO: Udes u Užičkoj ulici – šlep služba odvozi Meklaren Nikole Petrovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare