Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Muškarac Ž. B. (55) iz sela nadomak Paraćina je u subotu uputio poziv policiji i prijavio da je ispred kapije porodične kuće ubio svog sina A. N. (26). Pretpostavka je da je uzrok jezivog zločina svađa oca i sina oko imovine koju je navodno sin održavao, dok je otac želeo da je rasproda.

Prema rečima njihovih komšija, odnos između oca i sina je odavno bio narušen, međutim njihov sukob eskalirao je pre dva dana kada je Ž.B. uzeo kuhinjski nož i nekoliko puta ubo sina u grudi koji je od posledica ubadanja preminuo na licu mesta, piše Kurir.

„Njihovi sukobi traju godinama, a sin je već prijavljivao oca za nasilje, kao i otac sina za pretnje. Policija je više puta reagovala i slučaj prosleđivala nadležnim tužilaštvima, gde su bile sprovedene mere zabrane prilaska“, pričaju komšije iz praćinskog sela i dodaju da je uhapšeni otac i ranije bio nasilan prema svom ocu.

Navodno je mladićev deda prošle godine preminuo, a svu imovinu je prepisao unuku.

„Mladić je vredno radio u Paraćinu, dok njegov otac ni na jednom poslu nije uspevao da se zadrži. Mladić nije želeo da rasprodaje dedinu imovinu, dok je njegovom ocu upravo to bila namera. Oko toga je često dolazilo do rasprava i svađa, kojih je bilo i dok je deda bio živ. Čak su podnosili prijave policiji zbog nasilja u porodici“, pričaju meštani sela i dodaju da je uhapšeni Ž. B. voleo da popije i da se zbog toga zaduživao.

Pročitajte još:

„Jednom rečju on je raspikuća, dok je njegov sin bio pravi domaćin. Zbog toga je pokojni deda svo imanje prepisao unuku, jer je znao da će on to sigurno da čuva i da ide napred. Otac, onako nemaran, tražio je sinu i pare od plate. Znamo da mu je davao za hranu, nije dozvolio da bude gladan“, prčaju meštani.

Pričajući o ubijenom momku, komšije su imale samo reči hvale za dečka koji je od ranog detinjstva imao težak život.

„Mučena duša. Roditelji su mu se razveli, a on je bio u hraniteljskoj porodici. Kasnije se na dedinu molbu vratio u porodičnu kuću da pomogne porodici. Posle dedine smrti ostao je da živi sam sa ocem“, pričaju komšije.

Svađa oko traktora

Jedna od komšinica koja je poznavala i oca i sina pretpostavlja da su se Ž.B. i A.B. u subotu u jutarnjim časovima posvađali oko traktora.

„Ž. B. je valjda hteo da proda dedin traktor, a njegov sin se tome protivio, pa je u petak uveče skinuo jedan točak sa traktora, verujući da otac neće moći da ga proda u takvom stanju. Kada je ovaj to ujutru video, razbesneo se i odmah se sjurio u podrum gde je Aleksandar otišao po drva“, ispričala je potresena komšinica i dodala je da je tog jutra trebalo da se vidi sa  ubijenim mladićem, ali budući da on nije dolazio, otišla je do njega da proveri šta je u pitanju.

„Kad sam došla do kapije videla sam samo njegovo telo u dvorištu“, s tugom u glasu kaže ona.

On je čudovište

Prijatelji ubijenog mladića juče su se na društvenim mrežama opraštali od njega ističući da je on bio divan mladić, vredan poštovanja dok nisu mogli reći isto i za mladićevog oca.

„Veliki greh, velika tuga! Srca su nam slomljena, suza više nemamo. Jedva je čekao da dođemo za Božić, a mi jedva čekali da ga vidimo i da se ispričamo uz kafu kao što umemo. Sva moja deca su ga volela kao brata rođenog, ali zver nije imala mira. Ubio je dete jer je bio sve što on nije, dobar čovek, dobar drug, pametan i vredan domaćin“, napisala je prijateljica pokojnog A. B., dok je druga dodala:

„To nije otac nego monstrum. Ubiti svoje dete to može samo čudovište“.

BONUS VIDEO: Ugrinovci ubistvo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar