Anđelko Aćimović, otac ubijene Angeline Aćimović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Suđenje supružnicima Vladimiru i Miljani Kecmanović, roditeljima maloletnika koji je 3. maja prošle godine počinio masakr i ubio devetoro dece i čuvara OŠ „Vladislav Ribnikar“, nastavlja se danas u Višem sudu u Beogradu. Optuženi Kecmanovići, kao i predsednik streljačkog kluba „Partizan practical shooting“ Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M, negirali su juče krivicu, a očekuje se da će danas izneti detaljnu odbranu.

Roditelji ubijene dece prisutni su u zgradi suda.

Otac ubijene Angeline Aćimović drži veliku sliku stradale ćerke u rukama, koja bi danas proslavila rođendan.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Podsetimo, otac dečaka-ubice optužen je za teško delo protiv opšte sigurnosti, jer je iz njegovog oružja počinjen masakr, dok je njegova majka optužena za nedozvoljeno držanje oružja zbog DNK traga koji je pronađen na jednoj čauri na mestu zločina.

Zbog krivičnog dela davanje lažnog iskaza optuženi su neposredno predsednik streljačkog kluba „Partizan practical shooting“ Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Pročitajte još:

Ratko I. je tvrdio da nije video dečaka kako puca, da ga je samo jednom video kako dotrčava i da je naložio instruktoru da se udalji napolje, niti da je ikad upoznao dete i sa njim bio na vatrenoj liniji, što je u suprotnosti sa onim što su nadležni utvrdili.

Instruktor Nemanja M. isto je, tokom istrage, lažno tvrdio da mu nije poznato da li je Kecmanović na svoju odgovornost dao sinu da puca, navodeći da bi mu to onemogućio, kao i da Vladimir K. dolazio s nekim u streljanu da puca – čiji je iskaz suprotan prikupljenim dokazima.

VIDEO: Suđenje roditeljima ubice iz Ribnikara zatvoreno za javnost

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar