Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Protiv nasilnik M. Z. (50) iz Beograda, koji je u početkom jula ove godine pretukao svoju supurugu u Zemunu, podignut je optužni predlog u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, saopšteno je iz ove institucije.

„Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu dana 10.08.2023.godine podnelo je sudu optužni predlog protiv okrivljenog M. Z. zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici, u julu 2023. godine u Zemunu, pod dejstvom alkohola, u stanju skrivljene neuračunljivosti, primenom nasilja, pretnjom da će napasti na život i telo drskim ponašanjem ugrozio spokojstvo i telesni integritet člana svoje porodice – oštećene vanbračne supruge. On je to učinio na taj način što je nakon verbalne rasprave oštećenu vređao, te kada se oštećena zaključala u jednu od prostorija kuće, nogom razvalio vrata, zadao joj udarce pesnicama u predelu glave, u predelu grudi, čupao je za kosu, usled čega je oštećenoj naneo lake telesne povrede“, piše u saopštenju.

Pročitajte još:

Pored toga stoji još i da, imajući u vidu prethodnu osuđivanost okrivljenog za istovrsno krivično delo, tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom opozove prethodno izrečenu meru upozorenja – uslovnu osudu, te izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset meseci i meru bezbednosti obaveznog lečenja alkoholičara, uz istovremeni predlog tužilaštva da se okrivljenom produži pritvor, jer postoje okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar