Kosovska policija Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Nepoznati počinioci opljačkali su sinoć kuću porodice Mitić u Lapljem Selu na Kosovu i Metohiji. Prema rečima vlasnika kuće, Jugoslava Mitića, pljačka se najverovatnje dogodila sinoć oko 18 časova, a iz kuće je odnet sav nakit i tri lap topa. Mitići su u vreme pljačke bili van kuće, a po povratku su zatekli isprevrtan nameštaj i stvari.

“Mi smo izašli iz kuće negde oko 13 časova, bili smo na Brezovici. Kad smo se vratili negde oko 20 časova supruga je videla da su vrata otvorena i nakon toga smo videli šta se desilo – da je neko bio u kući. Sve je bilo pobacano, sve iz fioka, regala, iz svake sobe, naše, dečije, dnevne sobe, hodnika. Sliku sa zida su bacili dole. Jakne razbacane. Apsolutno su sve što je moglo da se izvadi izvadili su. Kompletno sve. Policajac, forenzičar koji je bio na uviđaju kaže da su se oni otprilike zadržali u kući oko sat vremena. Mi smo pogledali na kamerama perionice tu pored. I negde oko 18:20 se vidi da su neka kola bila parkirana ispred, da su neki ljudi sa baterijskim lampama ušli“, rekao je Mitić za Medija centar.

Slučaj je prijavljen Kosovskoj policiji, koja je izvršila uviđaj, prenosi Kossev.

„Zbog veće sume zbog koje smo oštećeni došli su forenzičari iz Prištine i tražili su otiske. Apsolutno svaku kutiju koju su izvadili tražili su otiske, videli su da su izgleda nosili rukavice. Nestalo je dosta stvari. Ostali su nam samo punjači od lap topova to nisu uzeli ali sve lap topove su uzeli. Jedan stari su ostavili. Tri laptopa su uzeli. Satove nekoliko od preko 1.000 evra vrednosti. Ženine satove, dečije i nakit. Pored televizora je bila kutija, celu kutiju su uzeli sa satovima i nakitom. Novac nismo imali u kući, samo ćerka je imala kasicu i 20 evra su uzeli iz kasice“, naveo je Jugoslav Mitić.

Komandir Policijske stanice u Gračanici, Bratislav Trajković, nije želeo da da više detalja o ovom slučaju, naglasivši da je istraga u toku.

„Izvšen je uviđaj i istraga je u toku. Za sada nema više informacija“, rekao je Bratislav Trajković.

Pljačke kuća u poslednje vreme sve su učestalije u opštini Gračanica.

BONUS VIDEO: Protest studenata za Kosovo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare