Foto: Printscreen/Tv Pink; shutterstock by TonyV3112; privatna arhiva

Pet godina navršilo se otkako je Goran Mihajlović, zvanično prva žrtva klana Veljka Belivuka i Marka Miljokvića, otet i ubijen, a brojne pojedinosti ovog zločina ni danas nisu rasvetljene uprkos tome što je suđenje kriminalnoj grupi za ovo ubistvo u toku. Zavera opasnog klana počela je da se kruni nakon što je Mihajlovićeva supruga na televiziji, prilikom prikazivanja stvari koje je policija oduzela tokom hapšenja Belivukove grupe, primetila mašinu za proizvodnju droge "ekstazi", koja je pripadala njenom ocu, osuđivanom narko-dileru.

Goran Mihajlović je otet 1. aprila 2019. godine u Beogradu, kada ga je kidnapovala kriminalna grupa pod vođstvom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Odveli su ga u zabačenu kuću u vikend-naselju Surduk, gde su ga mučili, a potom otrovali, nakon čega su njegovo telo, prema navodima optužnice, spalili, kako bi uništili tragove. Bilo je to u vreme dok Belivukova grupa još nije koristila klanicu u Ritopeku, kako su zvali kuću u koju su dovodili svoje žrtve, brutalno mučili i kasapili.

Goran Mihajlović. Foto: Privatna arhiva

O Mihajloviću se danima nije znalo ništa. Porodica je prijavila svoj nestanak, ali kako policijski rad nije davao rezultata, sami su pokrenuli istragu. Prve sumnje da je Mihajlović žrtva klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, prema nezvaničnim informacijama našeg portala, probudile su se kod njegove supruge kada su na televiziji prikazani snimci predmeta oduzetih prilikom hapšenja grupe Velje Nevolje. Primetila je, navodno, mašinu za proizvodnju ekstazija koja je pripadala njenom ocu, osuđivanom narko-dileru Nenadu Stankoviću Čokiju iz Resnika, koji je u 2017. godine uhapšen zajedno sa ćerkom.

Upravo ta mašina mogla bi da usmeri ka odgovoru na pitanje zbog čega je Belivukova grupa želala Mihajlovićevu smrt. Naime, na spisku za odstrel tog opasnog klana mahom su se nalazile osobe koje su radile protiv „kavačkog klana“, kriminalci iz redova suparničkih navijačkih grupa ili osobe koje su imale svoje ilegalne biznise i uticaj na narko-tržištu.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs, Stefan Tomasevic/ATAImages

Kako su za naš portal ranije ispričali izvori upoznati sa ovim slučajem, postoje izvesne okolnosti koje upućuju na to da je Mihajlović, nakon Čokijevog hapšenja, delimično preuzeo posao sa narkoticima, te da je od njega dobio i pomenutu mašinu sa prepoznatljivom falinkom.

„Dok su Stankovići bili u pritvoru, Mihajlovićeva uloga bila da obavlja poslove u njihovom odsustvu. Reč je o porodici koja se duži niz godina bavi kriminalom, a Stanković je ranije hapšen i u inostranstvu“, pojasnio je izvor našeg portala upoznat sa slučajem.

Druga okolnost koja bi mogla da ukaže na motiv njegovog surovog ubistva jesu navodi da je Mihajlović sarađivao sa suparnicima kriminalne grupe koju je sa Miljkovićem predvodio Belivuk, premda nijedni od ovih navoda nisu zvanično potvrđeni u optužnici.

Mihajlovićev nestanak istraživao Veljin inspektor

Podsetimo, za Mihajlovićevu likvidaciju optuženi su Veljko Belivuk, Marko Miljković, Vlado Draganić, Miloš Budimir i Nikola Spasojević. U trenutku nestanka Goran Mihajlović imao je nepune 22 godine. Nedostajalo mu je nešto više od mesec dana. Kako su ispričali naši sagovornici, jedan od inspektora koji se bavio Mihajlovićevim nestankom bio je inspektor Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Božidar Stolić, koji je kasnije osuđen zbog saradnje sa ovom grupom.

Božidar Stolić Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Za ubistvo dobio „golf 6“

Okrivljeni saradnik u postupku protiv klana Veljka Belivuka, Nikola Spasojević, ispričao je u svom iskazu da je za ovo ubistvo nagrađen „golfom 6“. Nakon završenog zločina, Spasojević se našao sa Belivukom i Miljkovićem u piceriji u Borči, gde su mu rekli da su mu spremili iznenađenje i da hoće da mu poklone automobil.

„To nisam mogao da odbijem”, rekao je Spasojević, navodi se u optužnici.

Bonus video: Upad klana Belivuk u hotel Life design

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare