Foto: Printscreen/Tv Pink; shutterstock by TonyV3112; privatna arhiva

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je iskazima oštećenih svedoka nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Majka ubijenog Gorana Mihajlovića, Sanja M, tvrdi da se nakon nestanka njenog sina našla sa Filipom Golubovićem, koji joj je ispričao da je njenog sina „ometlali“ pripadnici Belivukovog klana.

Ona je rekla da je njen sin nestao 1. aprila 2019. godine, kada je otišao da se vidi Ninom Šundićem i Filipom Golubovićem.

Goran Mihajlović. Foto: Privatna arhiva

Nestanak su prijavili sedam dana nakon nestanka, kako je kazala i dodala da sa sinom nije bila u dobrim odnosima, jer nije odobravala njegov način života.

Smatra da bi i Filip Golubović i Nino Šuntić trebalo da sede na optuženičkoj klupi, dok je rekla da joj je Golubović kada su se našli rekao da je motiv nestanka njenog sina to što su Mihajloviću u telefonu našli snimke Belivuka i Miljkovića kako ih prati.

Golubović joj je ispričao da je Mihajlovićev telefon sa aplikacijom „Sky“ dao Aleksandru Nuždiću, koji je kasnije taj telefon dao Dimčetu Kimovu, protiv kojeg se vodi postupak pred Višim sudom u Beogradu.

Rekla je da se Kimov raspitivao za ključ od automobila i bio je izričit da se Mihajlović neće vratiti i da će „njegovo telo isplivati za pet, šest meseci“.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Nakon njenog svedočenja pitanja je počeo da joj postavlja Belivuk, između ostalog i o ubistvu Davorina Baltića, na koje pitanje oštećena nije znala odgovor.

Na suđenju u ponedeljak, utorak i u četvrtak svedočili su supruga ubijenog Gorana Veličkovića, otac ubijenog Lazara Vukićevića, sestra i supruga ubijenog Milana Ljepoje i supruga ubijenog Zdravka Radojevića.

Pre oštećenih, okrivljeni-saradnici Nikola Spasojević, Srđan Lalić i Bojan Hrvatin su sudu ispričali svoja saznanja o krivičnim delima za koja seova grupa tereti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar