Foto: Aleksa Momčilović/Nova.rs. Privatna arhiva, Nova.rs

Supruga Radoja Živkovića koji je uhapšen u Turskoj kao organizator likvidacije škaljarca Jovana Vukotića saslušavana u postupku protiv klana Belivuk - Miljković, jer je na njenom imanju zapaljeno telo Gorana Mihajlovića u aprilu 2019.

Aleksandra Živković (32), supruga visokopozicioniranog kavčanina Radoja Živkovića koji je uhapšen zbog ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu, otkrila je da je on imao ključ od kuće u Surduku, u čijem je dvorištu prema optužnici klan Veljka Belivuka u aprilu 2019. zapalio telo Gorana Mihajlovića, piše Kurir.

Podsetimo, prema navodima optužnice Goran Mihajlović je namamljen u kuću u Ritopeku, u kojoj je otrovan nepoznatom supstancom, a potom kamionom prebačen u Surduk, gde je u dvorištu vikendice čiji je vlasnik Aleksandra Živković spaljen na lomači od guma. Ostatke kostiju koji nisu sagoreli, prema tvrdnjama svedoka saradnika Nikole Spasojevića koji je učestvovao u zločinu, Belivuk je smrvio macolom.

Tokom saslušanja u istrazi, Aleksandra Živković je izjavila da je vlasnica kuće, kao i da je ključ osim njene porodice imao i njen suprug – Radoje Živković.

Foto: Aleksa Momčilović/Nova.rs

„Kuća je moja, nasledila sam je. Nisam znala šta se u njoj dogodilo dok policija nije zvala da dođem na pretres. Rekli su mi tada da je pronađena kost“, rekla je navodno Aleksandra u istrazi.

Ona je tada navela da u kuću odlazi najčešće njen otac, povremeno vikendom ali da u toj kući niko ne živi i da im je to vikendica.

„Ključ od te kuće poseduje i moj bivši muž, kako da kažem, još od ranije dok smo bili zajedno. Moj suprug se zove Radoje Živković. Podnela sam zahtev za razvod u decembru 2015. i postupak se još nije završio, pošto njega nikada nema“, rekla je ona na saslušanju.

Pročitajte još:


Kumovi Žuti Zvicerov i Veljin kum Radoje Živković, zvani Žuti, kum Radoja Zvicera, kako je Kurir pisao, uhapšen je 16. septembra u Turskoj zbog sumnje da je organizovao ubistvo Jovana Vukotića u Istanbulu, za koje je plaćeno 1,5 miliona evra. Kod sebe je, kako je saopštila turska policija, imao falsifikovana ukrajinska, dokumenta Bosne i Hercegovine i Švajcarske.

„Osim sa ubistvom Vukotića, Živković se navodno dovodi i u vezu sa likvidacijama vođa škaljaraca na Krfu i u Atini. U tim ubistvima, kako se sumnja, učestvovali su i pripadnici Belivukovog klana“, podseća sagovornik Kurira. Posle hapšenja Belivukove grupe, Živković se navodno oglasio za jedan portal, tvrdeći da su oni kumovi.

Tužioca je zanimalo i da li je u kontaktu sa Živkovićem.

„Nisam, hvala bogu“, rekla je Aleksandra Živković, u martu ove godine.

Foto: Privatna arhiva, Savo Prelević

Podsetimo, Živković je bio u bekstvu jer je Crna Gora za njim raspisala poternicu zbog sumnje da je učestvovao u pripremi likvidacije Jovana Vukotića dok je on bio u zatvoru.

„Ime Radoja Živkovića u postupku protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih prvi je pomenuo zamenik tužioca koji je pojasnio da je u istrazi saslušana supruga uhapšenog u Istanbulu“, objašnjava sagovornik i dodaje da su potom, u svojim izlaganjima pred sudom u utorak pomenuli i sami organizatori kriminalne grupe.

„Belivuk i Miljković su potvrdili da im je Živković, koji je navodno i Belivukov kum ali i kum Radoja Zvicera vođe kavačkog klana prijatelj i da su bili u dobrim odnosima. Pokušali su da objasne da to što je Živkovićeva još uvek zakonita supruga vlasnica placa na kom je spaljeno telo Gorana Mihajlovića može da se dovede u vezu sa tim da su oni odgovorni za zločin“, navodi sagovornik i podseća da to nije jedini dokaz koji ih povezuje sa kućom strave u Surduku. U kontekstu pominjanja hapšenja Živkovića pred Specijalnim sudom u Beogradu, Belivuk je rekao i da mu nije žao što je Vukotić ubijen.

„Meni baš nije žao što je ubijen Vukotić. On je pripremao moje i ubistvo Marka Miljkovića na aerodromu u Tivtu, pa nikome ni mene nije bilo žao, niko se time i nije bavio“, rekao je navodno Belivuk pred sudom.

***

VIDEO: Opsadno stanje u Ustaničkoj ulici, Belivuk i Miljković stigli u 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar