Ilustracija Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Policija u Subotici podnela je krivičnu prijavu protiv učenika osnovne škole “Sečenji Ištvan” zbog sumnje da je počinio delo ugrožavanje sigurnosti, a sada se oglasilo i Više javno tužilaštvo za Nova.rs.

Iz Višeg tužilaštva navode da je u toku istraga.

„Obaveštavamo Vas da je povodom događaja u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan“ u Subotici, Više javno tužilaštvo dana 22.01.2024. godine zaprimilo krivičnu prijavu protiv jednog maloletnog lica zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, te da će tužilaštvo nakon razmatranja spisa predmeta odlučiti da li će protiv navedenog maloletnika pokrenuti krivični postupak“, navodi se u odgovoru za portal Nova.rs.

Podsetimo, prema nezvaničnim informacijama, dečak je prošli ponedeljak udaljen sa nastave jer nije hteo da preda mobilni telefon na času engleskog jezika, da bi u četvrtak bio viđen ispred škole. Tada je njegova školska drugarica na času hemije ispričala kako on „želi da izbode nastavnicu i da će se osvetiti svima koji su mu se podsmevali“.

„Devojčica koja je stalno sa njim je to ispričala i onda je nastao haos. Deca su se jako uplašila, a i mi roditelji jer nam ništa nije rečeno šta se dešava. On odranije pravi probleme, čujemo svakakve priče, ne znamo šta je istina i uporno insistiramo da nam neko kaže“ ispričao je jedan od uznemirenih roditelja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare