Stanari zgrade u Ulici Aleksinačkih rudara na Novom Beogradu već neko vreme žive u paklu zbog komšije M. M., koji ima stvara probleme. Situacija je kulminirala 8. marta, kada je pomenuti stanar dovukao gume u ulaz zgrade, a zatim ih polio nepoznatom tečnošću i zapalio, čime je ugrozio bezbednost svojih komšija. Piroman je nakon toga uhapšen, međutim, on je pre nekoliko dana pušten na slobodu, a stanari su sada u strahu od toga šta sledeće može da uradi.

Stanari Novog Beograda već duže vreme imaju problem s komšijom sa 9. sprata zgrade u Ulici Aleksinačkih rudara (broj poznat redakciji). Ipak, sporadične svađe i pretnje nisu ništa naspram onog što se dogodilo 8. marta, kada je M. M. zapalio ulaz zgrade.

Pročitajte još:

„Stanar zgrade koji je u nekoliko navrata pravio probleme stanarima je, dva sata posle ponoći, izazvao požar u samom ulazu objekta. On je u prizemlju zgrade zapalio šest automobilskih guma, koje je prethodno polio zapaljivim sredstvom. Postoji i video-snimak koji svedoči o tome. Gume su gorele nekih pola sata, sve dok komšija, koji je radio noćnu smenu, nije osetio dim i primetio požar, a zatim pozvao vatrogasce. Oni su brzo reagovali, tako da povređenih nije bilo, ali je napravljena velika materijalna šteta“, počinje za Nova.rs priču jedan stanar zgrade (ime poznato redakciji) i dodaje da se plaši da zna šta bi bilo da komšija nije na vreme primetio da nešto gori.

Foto: Nova.rs

Naš sagovornik ističe da je intervenisala i policija, te da je M. M. ubrzo i priveden.

„Komšija je nakon toga smešten u ustanovu, „Laza Lazarević“. Tamo je boravio sve do 12. maja, kada je pušten na slobodu, nije mu dodeljen staratelj, ništa, te smo mi sada u strahu šta je sledeće. Navodno su ga pustili jer je krivično delo učinio u afektu, međutim, on je te večeri duže vreme dovlačio gume iz obližnjeg vrtića, te je jasno da je planirao da to uradi. On je gume postavio u ulaz, a zatim ih polivao nekom tečnošću i zapalio. Na snimku kamere se vidi kako to radi, uhvaćen je na delu.. Mi ne znamo šta da radimo, svi smo u strahu jer ne znam šta sledeće može da mu padne na pamet“, kaže naš sagovornik.

Foto: Nova.rs

Ističe da su se dosad obraćali Centru za socijalni rad na Novom Beogradu, zatim policiji, međutim, rešenja nema.

„Pisana je peticija Centru za socijalni rad Novi Beograd, da se pomenuti stanar adekvatno zbrine u cilju njegove, a i naše bezbednosti. Do sada nam niko nije odgovorio. Zapis sa video nadzora je predat PS Novi Beograd. On je tada uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti, pretpostavljamo da će do postupka biti na slobodi“, dodaje naš sagovornik.

Pročitajte još:

Kako saznajemo, stanari su i tokom jučerašnjeg dana išli u policijsku stanicu na Novom Beogradu u nameri da pronađu rešenje za situaciju u kojoj su se našli.

Foto: Nova.rs

„Mi ne želimo nikoga da izbacujemo iz zgrade, već samo da se reši problem. U zgradi stanuje oko 90 stanara, svi su u strahu od toga šta sledeće može da se desi“, dodaje naš sagovornik.

Portal Nova.rs uputio je pitanja policiji povodom pomenute situacije, kako bismo proverili dokle je stigla istrage podmetnog požara na Novom Beogradu.

VIDEO: Od splava na Savi ostao samo garež

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar