Biljana Đorić, Biljana Djorić, nestala pre nepunih sedam godina
Biljana Đorić Foto: Privatna arhiva

Nestanak dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, za kojom se tragalo od 26. marta, dok je sada potraga usmerena na pronalazak njenog tela, podigao je Srbiju na noge. Dankin nestanak je rasvetljen priznanjem radnika JKP "Vodovod" da su je ubili, a telo bacili na nepoznatu lokaciju. Međutim, javnost u Srbiji još pamti nestanke koji nikada nisu rasvetljeni. Takav je slučaj studentkinje Biljane Đorić iz Kraljeva, kojoj se trag izgubio 2015. godine.

Dok policija u širem krugu oko Banjskog polja i sela Zlot traga za telom nesrećne devojčice Danke Ilić, koju su Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50) udarili službenim vozilom, a zatim je ubacili u zadnji deo svog automobila, ubili, a telo bacili, nova pitanja se otvaraju. Zbog čega ubice ne žele da kažu gde je telo ukoliko su zločin već priznali, da li su imali pomagače u zločinu, poput Dalibora i Radeta Dragijevića, brata i oca ubice, koji su uhapšeni zbog sumnje da su pomagali ubici da sakrije telo, da li je Dalibor dao iskaz u policiji i kog je kvaliteta pre nego što mu je naglo pozlilo i preminuo je u borskoj policiji, samo su neka od njih.

Takav je i slučaj studentkinje Biljane Đorić iz Kraljeva, kojoj se svaki trag izgubio decembra 2015. godine. Pun pitanja bez odgovora.

Ostavila dokumenta na trafici i nestala

Šta se dogodilo sa Biljanom Đorić nije poznato ni danas. Ono što su policija i porodica uspeli da rekonstruišu jeste da je tog 2. decembra 2015. godine u rodno Kraljevo došla iz Kosovske Mitrovice, gde je studirala na Ekonosmkom fakultetu. Javila je mami da stiže, a po dolasku u svoj grad se sastala sa prijateljima na kafi. Kako su kasnije ispričale tokom istrage, ništa nije ukazivalo na to da će nestati.

Biljana je potom otišla do jedne trafike, gde je na pultu ostavila mobilni telefon i dokumenta uz reči: „Neko će doći po ovo“. Mediji su ranije izveštavali da je potom sela u jedan taksi kojim se odvezla do Karađorđeve ulice. Ipak, nijedan od ovih tragova nije doneo odgovor na pitanje šta se dogodilo sa Biljanom.

Policija je razgovarala sa svim ljudima iz njene okoline, poligrafski su testirani njeni prijatelji, bivši dečko, cimerke sa fakulteta… Ali niko od njih nije znao odgovor na to pitanje.

Biljana Đorić, Biljana Djorić, nestala pre nepunih sedam godina
Biljana Đorić Foto: Privatna arhiva

„Sigurna sam da neko nešto mora da zna“

Vesna Đorić, Biljanina majka, rekla je nedavno da i dalje ne može da poveruje da niko nema informacija o njenoj ćerki.

„Ja sam potpuno sigurna da neko nešto mora da zna. Od njenog nestanka nijedna njena drugarica me nije pozvala. Te dve drugarice sa kojima je kada je stigla u Kraljevo popila kafu, one kažu da ne znaju ništa. Popila je sa njima kafu i onda je otišla i ostavila ta dokumenta“, rekla je majka za Blic.

Biljanina porodica posle svih ovih godina ne gubi nadu da će je pronaći. Majka veruje da je živa, a sumnja i da je otišla u manastir. Međutim, tu informaciju nije mogla da potvrdi policija.

„Ne znam šta da vam kažem, jesmo mi bili vernici, ali ne fanatici. U zadnje vreme nas je navodilo to što je ona meni često citirala Bibliju, nama je u novembru slava, ona je u decembru nestala. Često je spominjala crkve.. Samo bih volela da mi crkva da odgovor, da znamo u kom pravcu da idemo“, ispričala je Vesna.

Bonus video: Potraga za telom Danke Ilić u najvećem podzemnom sistemu pećina u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare