Miloš Knežević, Slobodan Milenković Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Sada već bivši načelnik Odeljenja za borbu protiv narkomanije beogradske policije Slobodan Milenković, zvani Mali Senta, možda će ipak svedočiti u slučaju "Jovanjica", ali će se to znati tek pošto Apelacioni sud odluči po žalbi Tužilaštva za organizovani kriminal o izuzimanju dokaza u tom slučaju. Reč je o dokazima o više od 600 kilograma kanabisa pronađenog na imanju.

Iako se Milenković nekoliko puta nije odazvao na pozive suda zbog zdravstvenih i bezbednosnih razloga, zbog čega se odustalo od njega kao svedoka, iz njegovog advokatskog tima nedavno su saopštili da je on spreman da svedoči i da čeka poziv suda.

Pročitajte još:

Portal Nova.rs upitao je Viši sud u Beogradu da li će Milenković ponovo biti pozvao da svedoči, a kako su naveli iz pomenute institucije, ta odluka će se znati tek naknadno.

„Nakon što svedok Slobodan Milenković nije pristupio na pet glavnih pretresa na koje je bio pozvan, pri čemu je u poslednjem dopisu kojim je opravdao svoj izostanak, između ostalog, naveo da je njegovo zdravstveno stanje neizvesno, to sudsko veće donelo je odluku da njegovo ispitivanje nije neophodno u ovoj fazi krivičnog postupka“, navodi se u odgovoru Višeg suda u Beogradu na pitanje portla Nova.rs.

Slobodan Milenković i Dušan Mitić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Ponovna odluka o ispitivanju svedoka Slobodana Milenkovića u daljem toku postupka biće predmet razmatranja postupajućeg sudskog veća tek nakon donošenja odluke Apelacionog suda u Beogradu povodom žalbe izjavljene od strane Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, kao i preostalih eventualno izjavljenih žalbi, a sve protiv rešenja Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani krminal o izdvajanju nezakonitih dokaza“, navodi se na kraju odgovora Višeg suda u Beogradu.

Jovanjica Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Podsetimo, Milenković je rukovodio akcijom hapšenja Predraga Koluvije, vlasnika „Jovanjice“, i njegov tim je prvi upao na imanje i zaplenio rekordnu količinu marihuane. Na njega su od samog hapšenja Koluvije vršeni pritisci koji su kulminirali njegovom smenu u MUP, sa mesta načelnika na mesto koordinatora.

BONUS VIDEO: Novi svedok u slučaju Jovanjica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar