Slobodan Milenković Foto:E-Stock/Nenad Milošević

Inspektor Slobodan Milenković spremno čeka da ga Sud pozove kao svedoka, kaže za "Vreme“ jedna od njegovih zastupnica Mila Tomanović.

Milenković, bivši načelnik beogradskog Odeljenja za narkotike koji je sa kolegama raskrinkao „Jovanjicu“, još nije saslušan jer je bio na bolovanju.

“Inspektor Milenković je prekinuo bolovanje, počeo je da radi i čeka kada će ga sud pozvati da svedoči”, kaže Tomanović za „Vreme“.

Foto: Newsmax Adria

Sud ignoriše 660 kilograma trave

Ne čekajući njegovo svedočenje, Sud je odlučio da izuzme iz dokaznog materijala 660 kilograma sušenog kanabisa, pronađenih na tobožnjem poljoprivrednom dobru.

To gazdinstvo je drugi inspektor, Dušan Mitić, u svom svedočenju opisao kao možda i najveću plantažu marihuane u Evropi. Kako je rekao, policajcima „nije bilo prijatno“ što su raskrinkali „Jovanjicu“ kao „državni posao“, tvrdeći da je vlasnik imanja Predrag Koluvija imao dil čak i sa današnjim ministrom policije Bratislavom Gašićem.

Apelacioni sud je već jednom poništavao odluku Višeg suda o izdvajanju dokaza. I sada se Tužilaštvo žalilo Apelacionom sudu na odluku prvostepenog da izuzme sušenu marihuanu iz dokaza.

Ta odluka se čeka. Kako je u utorak javio BIRN, Apelacioni sud još nije ni primio tužbu pa će se, eto, čekati još.

Izvori „Vremena“ sumnjaju da će vlasti sprečiti Milenkovića da govori, ili to bar odložiti za posle izbora. Sada bi moglo da bude previše pikantno.

“Nesumnjivo je da je Milenkovićevo svedočenje potencijalni politički rizik i ima puno sumnji da je otklanjanje njegovog svedočenja upravo vezano za predstojeće izbore“, kaže nam i advokatica Mila Tomanović.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Inspektori na „drugim radnim mestima“

Inače, Milenković i Mitić tvrde da su ugroženi te da je njihovo ubistvo poručeno za po pola miliona evra. Zbog toga ih obezbeđuje i elitna jedinica SAJ.

Sa druge strane, obojica su ražalovani – to jest, „prebačeni na druga radna mesta“. Tako je Milenković sada „koordinator“ sa nejasnim opisom posla, a Mitić je u Odeljenju za ratne zločine.

Obojica žele da se vrate u Odeljenje za narkotike i završe posao koji su započeli.

Naime, traljavo idu postupci „Jovanjica 1“ i Jovanjica 2“, a inspektori tvrde da ima dovoljno dokaza i za „Jovanjicu 3“, gde bi se razjasnila politička zaleđina gigantske plantaže skanka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare