Foto: Savo Prelević/Vijesti

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podnelo je optužnicu protiv 21 osobe zbog sumnje da pripadaju takozvanom policijskom narko kartelu.

Te osobe su osumnjičene za više krivičnih dela, a među njima su i vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, uhapšeni predsednik Opštine Budva Milo Božović, uhapšeni bezbednjak Petrar Lazović, odbegli policajac Ljubo Milović…

Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

Portparol SDT-a i državni tužilac Vukas Radonjić kazao je da je Specijalnom odeljenju za suđenje za krivična dela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, danas predata optužnicu protiv Lj. M., M. O., I. S., N. B., P. L., M. P., B. J., M. M., A. K., V. B., G. S., D. M., F. Z., I. N., T. A., M. N., D. K., M. B., za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije.

„Protiv Lj.M., M.O., I.S., N.B., P.L., M.P., B.J., M.M., A.K., V.B., M.N., R.Z., D.M., F.Z., M.B. i I.M. je podneta za krivična dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga – oko 4,3 tone kokaina“, naveo je Radonjić u saoštenju.

Ljubo Milović Foto: Screenshot/skyaplikacija/libertas.me

Kako je dodao, optužnica protiv Lj.M., I.S., M.O., B.J. i M.N. je podneta i za krivična dela pranje novca, odnosno oko sedam miliona evra.

U saopštenju se navodi da je protiv M.M., A.K. i Lj.M. podneta optužnica za krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

„Protiv D.K., je podneta za krivična dela odavanje tajnih podataka i krivično delo zloupotreba službenog položaja“, kaže se u saopštenju.

Radonjić je kazao da su navedena krivična dela izvršena u periodu od 2019. do februara 2021. godine, u Crnoj Gori, ali i pojedinim državama Evrope i Južne Amerike.

On je rekao da je u optužnici predloženo da se okrivljenima M.O., M.P., V.B., T.A., D.K., M.B. i I.M., produži pritvor.

„A da se Lj.M., R.Z., M.N., I.S., A.K., I.N., N.B., B.J., M.M., D.M. i F.Z., koji su u bekstvu i za kojima su raspisane međunarodne poternice, sudi u odsustvu“, precizira se u saopštenju.