Mara Halabrin majka ubijenog Aleksandra Halabrina Aleksandar Halabrin
Mara Halabrin majka ubijenog Aleksandra Halabrina Foto:N1/Privatna arhiva

Mara Halabrin, majka Aleksandra Halabrina (26), koji je 2020. godine pronađen mrtav u plitkom grobu u selu kod Sopota, nastavlja da se bori za istinu koja će konačno rasvetliti brutalnu likvidaciju njenog sina. Zbog toga je podnela zahtev tužilaštvu za ekshumaciju tela jer, kako tvrdi, prilikom pronalaska tela niko joj nije tražio DNK, niti je bilo na prepoznavanju.

Aleksandar Halabrin iz Janošika kod Alibunara, koji je nestao 20. marta 2020. godine na Banjici u Beogradu, pronađen je mesec dana kasnije mrtav u mestu Parcani kod Sopota.Telo je pronašao pas pastira koji je u blizini čuvao stoku, a zatečeno je u jezivom stanju. Mediji su tada pisali da je ubijeni Aleksandar navodno bio blizak pripadnicima navijačke grupe „Zabranjeni“, premda ta informacija nikada nije bila potvrđena zvanično.

Aleksandrova majka Mara od tada traga za istinom o ubistvu sina.

Aleksandar Halabrin Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Bila sam primljena kod načelnika Trećeg odeljenja i kod zamenika načelnika policijske uprave u ’29. novembra’. Stekla sam utisak da znaju sve, ali ne znam zašto kriju i dalje. Mislim da se definitivno zna sve, nisu mi ništa konkretno rekli“, priča Mara o svojoj najnovijoj, ali ko zna kojoj po redu, poseti nadležnim organima, koja je ponovo prošla bez ikakvih novosti.

Naime, u toku su i dalje predistražne radnje, te praktično ovaj slučaj više od dve godine tapka u mestu.

Traži ekshumaciju tela svog sina

„Kada su našli mog sina, nisu dali telo ni na prepoznavanje, nisu mi ni uzeli DNK. Ja sam sada angažovala dodatnog forenzičara i tražim ekshumaciju, odnela sam molbu u tužilaštvo. Smatram da su veliki propusti učinjeni. Skupila sam snage i prošle nedelje sam otišla na to mesto u Sopotu gde je pronađen moj sin“, ispričala je naša sagovornica.

Ona sumnja da će dobiti odgovor na zahtev za ekshumaciju.

„Kad god sam ih pitala odakle im DNK, nisu hteli da mi odgovore. Jedna inspektorka mi je rekla kako je uzet jednom prilikom, ali nije htela da kaže gde. A kada sam tražila da li moj sin ima neko krivično delo, ništa nije bilo. Ne vredi sa njima ovako, vidi se da znaju i da se štite ljudi, prvo Vladimir Kovač, pa nadalje“, tvrdi Mara.

Vladimir Kovačević Kovač, poznat kao navijač FK Rad, bio je poslednji kontakt Aleksandra Halabrina.

„Dva puta su sa njim pričali, tako su mi rekli. On kaže da ne želi da priča o mom sinu“, kaže je majka ubijenog Aleksandra.

Pročitajte još:

Inače, Kovačević je uhapšen krajem prošle godine, zbog sumnje da je podstrekivao tri osobe, protiv kojih su podnete krivične prijave, da izazovu požar na automobilu „rendž rover“ u Ulici Augusta Cesarca, u junu te godine, a odranije ima dosije.

Mara Halabrin je ranije istakla za naš portal šta joj je sin jednom rekao o pomenutom Kovaču.

„Kad državi neko smeta, oni angažuju Kovača da ga ubije“, ispričala je ona u ranijem razgovoru.

Mesto gde je pronađen Halabrin puno kamera

„Kada sam bila u Sopotu, videla sam da to mesto uopšte nije skriveno. Čak u blizini ima kuća. Nisu pregledali ni kamere, a nema kuće da nema kameru. Ima i benzinska pumpa koja ima veliku kameru. Kad je bilo vanredno stanje kretali su se samo pojedini automobili, samo kome je bilo dozvoljeno“, priča Mara, jer je njen sin pronađen dok su na snazi bile mere protiv korona virusa tokom vanrednog stanja.

I nadležni organi, kako kaže Mara Halabrin, potvrdili su joj da nisu pregledali video snimke sa nadzornih kamera u blizini.

Takođe, problem je i u samoj forenzici, koja je prema rečima naše sagovornice odrađena „katastrofa“. Njena sestra je na mestu zločina naknadno pronašla pasoš i novčić, dok su novinari pronašli sat, čije poreklo do danas nije poznato.

„Ja stičem utisak da su oni samo došli po telo, da su znali ko je i gde je. On je meni bio jedinac. Ako je trebalo, nek bude i u zatvoru, ja bih bila presrećna verujte mi. Ali ovo niko nije zaslužio… Ovo nije život više, ovo je preživljavanje i jurenje“ istakla je potrešena majka koja nastavlja borbu za pravdu svog sina.

Ko je Kovač – viđen u zagrljaju sa Vulinom

Kovačevo ime, inače, našlo se ponovo u medijima kada je ministar policije Aleksandar Vulin fotografisan prošle godine zagrljen upravo sa tim kriminalcem i nekadašnjim vođom navijača FK Rad. Fotografija je bila utoliko bizarnija jer je Kovač dovođen u vezu sa nelegalnim nošenjem oružja, konkretno automatskog pištolja marke „škorpion“, što je izazvalo veliku buru u javnosti. Nedugo zatim, pojavio se snimak na kome se vidi kako se ministar Nebojša Stefanović rukuje sa Kovačevićem.

BONUS VIDEO: „Marš majki“ Belivukovih žrtava – gosti Mara Halabrin i Sanja Mihajlović

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar