Majka Belivukove žrtve: Moj sin je bio u kontaktu s Danilom Vučićem i Panom

Hronika 16. sep. 202115:45 > 17. sep. 2021 13:2211 komentara
Podeli:
Foto: Nova.rs, privatna arhiva

Sanja Mihajlović i Mara Halabrin, majke mladića Gorana i Aleksandra, za koje se sumnja da su žrtve klana Veljka Belivuka, na konferenciji za medije koju je sazvao "Pokret oslobođenja", istakle su da se slučajevi njihove dece nalaze u fiokama, te da je jasno da je reč o zataškavanju. Halabrinova je istakla da je njen sin bio u kontaktu s Danilom Vučićem, sinom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali i Petrom Panićem, zvanim Pana.

„Ni u jednom trenutku nismo idealizovali našu decu, ali niko nema prava da im oduzme život. Ja sam govorila sa kim je moj sin poslednji put viđen. Njegov slučaj je stajao 20 meseci u fioci sedmog odeljenja MUP“, rekla je ona.

Istakla je da u slučaju njenog sina nikad nije urađeno veštačenje baznih stanica, automobila, niti da su pregledane kamere.

„Nije mi jasno šta radi naša policija. Kamo sreće da je u zatvoru i da bar mogu da ga posetim, a ne da ga nema više“, rekla je Sanja, dodavši da je, nažalost, pravda u Srbiji selektivna.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Sa druge strane, Halabrinova je istakla da je njen sin nestao marta 2020.godine.

„Tog dana je trebalo da se nađe s Vladimirom Kovačević Kovačom, a kako sam kasnije saznala i našao se. Ja redovno idem u policiju, jedino što mi govore jeste da se radi na njemu, a čak su mi rekli i da je moguće da se ne reši. Govorila sam da ispitaju Kovača, na šta su mi rekli da im je on rekao da neće da priča sa njima. Tačno vidim da ne smeju, bar posle svih snimaka koje smo videli u prethodnom periodu „, rekla je Mara, aludirajući na snimke ministra policije Aleksandra Vulina i osuđivanog kriminalca Vladimira Kovačevića.

Pročitajte još:

Ukazala je da da je uviđaj loše određen, te da je interesantno da je njen sin pronađen u drugačijoj odeći od one u kojoj je kritičnog dana izašao iz kuće.

Istakla je da joj je sin jednom prilikom rekao da se čuje s Danilom Vučićem, sinom predsednika Aleksandra Vučića.

„Rekao mi je da se dopisuje s njim, ali mu nisam poverovala. Bilo mi je čudno što ima informacije koje su se naknadno ispostavile kao tačne“, rekla je ona.

Panić bio blizak „zemunskom klanu“

Dodala je da se njen sin viđao i sa Petrom Panićem, a kako je KRIK ranije pisao, reč je o kumu Aleksandra Vučića, koji je svojevremeno bio blizak „zemunskom klanu“.

„Moj sin je jedno vreme stanovao u Zemunu, pretpostavljam da je stan bio od Panića, iako mi je on naknadno rekao da ne zna mog sina“, kaže Halabrinova i istakla da poseduje izvesne dokaze.

Istakla je i da je Paniću poslala sliku kovčega svog sina i tada ga ponovo upitala da li zna ko je u pitanju, nakon čega ju je on blokirao na društvenoj mreži.

Ona je ukazala i da je njen bio u kontaktu s Lazarom Vukićevićem, koga je, kako se sumnja, ubio klan Veljka Belivuka.

„Od inspektora u Plandištu saznala sam da je moj sin, pre nestanka, marta izlazio iz Srbiju, odnosno prešao granicu, i išao u Mađarsku. Tada je u kolima bio s Rankom Rankovićem, zetom Milorada Pušice, koji valjda drži te prostorije na Partizanovom stadionu, što su iznajmljene. Oni kad su prelazili granicu, iza njih se nalazio drugi automobil u kome je bio Lazar Vukićević“, rekla je ona.

Istakla je i da je s izvesnim inspektorom Jevtićem sarađivala sve dok joj u jednom nije počeo da je izbegava.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Milan Dumanović iz Pokreta oslobođenja istakao je da u jednoj zemlji ne bi trebalo da bude normalno da se ministri policije rukuju i slikaju sa kriminalcima.

„Moje pitanje za tog gospodina pukovnika Vulina. Svi smo imali prilike da vidimo snimak na kome bivši ministar policije Nebojša Stefanović sedi sa Slavišom Kokezom u društvu i pozdravlja se sa tim Vladimirom Kovačevićem Kovačem. Među momcima na tom snimku vidi se i Aleksandar Halabrin i on je bio u toj grupi. A sad da ja zapitam, da li je normalno u bilo kojoj zemlji na svetu da se ministar policije pozdravlja s Vladimirom Kovačevićem, a da je u njegovom društvu bivši predsednik FSS, a da se posle dve godine pukovnik Vulin slika s tim čovekom i laže nas da ne zna ko je“, rekao je Dumanović.

BONUS video: Sve žrtve Belivukovog klana

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar