Mara Halabrin i Nebojša Stefanović Foto: Nova.rs

Mara Halabrin, majka Aleksandra Halabrina (26) koji je prošle godine ubijen i bačen u jamu u selu kod Sopota, kaže za Nova.rs da ona samo želi da sazna ko je kriv za ubistvo njenog sina. Ističe da zna da je njen sin upao u loše društvo i da je radio za određene ljude, koji su najverovatnije bliski vrhu države, odnosno funcionerima na visokim položajima, i dodaje da je tačno da je njen sin Aleksandar na video-snimku sa bivšim ministrom policije, sada odbrane, Nebojšom Stefanović, u trenutku kada se on pozdravlja s osuđivanim kriminalcem Vladimirom Kovačevićem Kovačom. Halabrinova navodi i da joj je sin svojevremeno ispričao da se našao u kafiću u kome je sedeo i Stefanović.

Halabrinova je za Nova.rs ispričala da je njen sin osoba koja je u pomenuti kafić, u kome je sedeo Stefanović s bivšim predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Slavišom Kokezom, ušao posle Nenada Alajbegovića Alajbega, navijača od ranije poznatog policiji.

Pročitajte još:

Na pomenutom snimku vidi se trenutak kada se Kovačević, osuđivani kriminalac i navodni vođa Radovaca, pozdravlja sa ministrom. Ipak, majka ubijenog Aleksandra ne može da tvrdi da je to situacija o kojoj joj je sin pričao.

„Ne znam da li je to ta situacija, čini mi se da nije, ali mi je Aleksandar jednom prilikom rekao da je sedeo s Kovačem u kafiću i da je tamo bio Stefanović. Kovač je, valjda pripit, u jednom trenutku počeo da dobacuje Stefanoviću, na šta mu je ovaj rekao: „Ej, mali, nemoj da proverim tvoj dosije“, kaže Halabrinova za Nova.rs.

Ističe da zna da je njen sin u jednom trenutku ušao u loše društvo, a zbog čega je verovatno sada i mrtav. Ipak, dodaje da postoji postoje institucije koje bi trebalo da se bave time, te da niko nema prava da oduzme život njenom sinu, ali ni bilo kojoj drugoj osobi.

stefanović rukovanje
Foto: printscreen/Nova

Halabrinova tvrdi i da su problemi s njenim sinom počeli nakon 2018. godine vratio iz Slovačke.

„Ubrzo je počeo da konstatno odlazi za Beograd, a skoro svakog dana su dolazili neki ljudi po njega. Nakon nekog vremena sam po njegovom ponašanju mogla da zaključim i da mu se nekad nije išlo, ali da je morao. Kasnije je počeo stalno da dolazi drugim kolima, skupocenim, za koja sam znala da ne može da ih priušti. Svađali smo se, a on mi je svaki put govorio da su od njegovog druga“, kaže majka ubijenog mladića.

Podsetimo, ubistvo Aleksandra Halabrina, takođe se vezuje za grupu Veljka Belivuka. Njegova majka Mara je, tokom jučerašnje konferencije koju je organizovao „Pokret oslobođenja“, rekla da je njen sin bio u kontaktu sa Danilom Vučićem, sinom predsednika Srbije, ali i Petrom Panićem Panom, za koga su pojedini mediji navodili da je kum Aleksandra Vučića.

Aleksandar Halabrin iz Janošika kod Alibunara, koji je nestao 20. marta prošle godine na Banjici u Beogradu, pronađen je mesec dana kasnije mrtav u mestu Parcani kod Sopota. Mediji su pisali da je navodno bio blizak pripadnicima navijačke grupe „Zabranjeni“.

Aleksandar Halabrin Foto: Privatna arhiva/ Aleksandar Halabrin

Telo Halabrina pronađeno je zakopano u selu kod Sopota, sa prostrelnom ranom na glavi, a tokom istrage utvrđeno je da je mladić ubijen iz vatrenog oružja. Halabrin je, prema pisanju medija, bio blizak sa Nenadom Alibegovićem zvanim Alibeg, nekadašnjim vođom grupe „Zabranjeni“.

BONUS video: Sve žrtve klana Veljka Belivuka

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare