MUP Srbije mesecima ćuti o slučaju Nenada Vučkovića Vučka, pripadnika Žandarmerije koji je povezivan sa kriminalno-huliganskom grupom Veljka Belivuka, a tako je bilo i povodom pitanja portala Nova.rs o blindiranom automobilu koji je nedavno, navodno, oduzet pomenutom žandarmu. Nije poznato zbog čega je Vučković uopšte imao blindirani automobil, kao ni da li su eventualno postojale naznake da mu je ugrožena bezbednost zbog čega bi mu isti bio dodeljen.

Proteklih nedelja o Vučkoviću se često pisalo i to nakon što je KRIK objavio audio snimak na kome se čuje kako drži govor na sastanku s huliganima i upućuje ih šta treba da rade. Tom prilikom govorio je o Belivuku, zatim o ubistvu Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, ali i o tome kako je „spašavao“ huligane koji su počinili razna krivična dela.

MUP se o Vučkoviću nije oglasio, s obzirom da je reč o čoveku koji se nalazi u njihovim redovima, a reakcija je stigla jedino od Javnog tužilaštva za organizovani kriminal koje je zatražilo audio snimak od KRIK-a. Dalje od toga se nije išlo.

Nenad Vučković Vučko Foto: Privatna arhiva; Vesna lalić/Nova.rs

Ubrzo nakon toga portal Nova.rs došao je i do informacije da je Vučković posedovao blindirani automobil. Reč je o službenom vozilu marke „audi“, a nije poznato iz kojih je razloga Vučkoviću dodeljen blindirani automobil, koji mu je naknadno oduzet.

Pročitajte još:

Portal Nova.rs upitao je MUP zbog čega je Vučković, koji je na pozicija savetnika u Žandarmeriji, posedovao blindirani automobil, s obzirom da to nije praksa, međutim, odgovor nismo dobili. Postavlja se pitanja i da li je eventualno Vučković prijavio da mu je ugrožena sigurnost, te mu je iz tih razloga blindirani „audi“ dodeljen.

Jedina reakcija iz MUP

Jedino kada je iko iz MUP govorio o slučaju Vučkovića, a povodom njegovog pominjanja u kontekstu saradnje s kriminalnim grupama, bilo je januara ove godine, na konferenciji koju je MUP organizovao povodom razbijanja „balkanskog kartela“. Načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Ninoslav Cmolić upitan je tada o Vučkoviću koji se pominje u optužnici protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Nenad Vučković Vučko Foto:Vojska srbije/Darimir Banda

„Verovatno je u nekim dopisima u određenom svojstvu, na samoj optužnici nije“ kazao je Cmolić kratko.

Podsetimo, Vučković je svojevremeno bio pripadnik 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije. Nakon Vojske, prešso je u Žandarmeriju, koja je specijalna jedinica u okviru MUP Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar