Foto: Vesna Lalić/Nova.rs,, Nova.rs, privatna arhiva, drustvene mreže

Suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nastavlja se u Spacijalnom sudu pregledanjem poruka sa Skaj komunikacije. Nakon pauze na suđenju je prikazana komunikacija tokom otmice i ubistva Zdravka Radojevića, odnosno kada je Miloš Budimir poslao poruku i rekao da su ubili dečka koji je pucao na njegovog brata Marka, kome je nadimak na Skaju bio Kantona.

Prikazane su fotorgafije Zdravka Radojevića vezanog na stomaku na najlonu, fotografije kako sedi sa hirurškom mastkom na licu i kako puni pištolj.

Zdravko Radojević Foto:privatna arhiva/drustvene mreže

Belivuk: Evo, Kaniđa kaže da puni utoku, kreće na Aresa.

Miljković: Daj tu sliku da imamo.

Marko Budimir šalje sliku Zdravka na stomaku vezanog: Sapleo se Kaniđa.

Srđan Lalić: Carski.

Belivuk šalje sliku Radojevića s maskom na licu: I masku je spremio.

Srđan Lalić Foto: Privatna arhiva

Srđan Lalić, okrivljeni saradnik, objasnio je da je Radojeviću stavljena maska na lice da bi ostao njegov DNK materijal i da je bio nateran da kašlje u masku.

„Napunio je i pištolj da ostanu njegovi otisci. Sve to je spakovano u kesu da se izbegne kontakt sa vazduhom i to je posle korišćeno za fingiranu pucnjavu na kuću Marka Budimira“, rekao je Lalić.

On je ispričao da je Kaniđa Zdravko Radojević, a da je Ares Miloš Budimir. Rekao je i da je dopisivanje pripadnika klana u vezi sa Radojevićem oslikavalo na koji način su se šalili pripadnici klana.

„Zdravko Radojević na fotografiji pipa oružje i municiju da bi ostavio tragove za nameštenu pucnjavu na kuću Marka Budimira. Iz kuće do tajne prostorije smo ga doveli Veljko Belivuk i ja. Ali smo se spustili svi dole. Zalepili smo mu tragu na usta da ne bi vrištao. Kad smo ga izvodili spustili smo mu glavu da ga komšije ne vide. Slika na kojoj leži na najlonu je slikana u tajnoj prostoriji. Slika sa maskom na licu slikana je na spratu kuće u Ritopeku“ rekao je okrivljeni saradnik Hrvatin.

Advokat Dejan Lazarević naveo je da su fotgrafije fotošopirane i da osoba na slikama nije osoba koja se nalazi na slikama sa društvenih mreža Zdravka Radojevića i opet je, kao za Belivuka i Vukićevića, rekao da Radojevićev „oblik glave ne odgovara onome kako je izgledao“.

„Mene ovaj dan podseća na detinjstvo. Kako tužilac zasvira, tako ovi njegovi poslušnici igraju. Kada nam je tužilac podvaljivao ove poruke na engleskom. Tužilac je prilikom podvaljivanja ovih montiranih poruka podvalio neke na engleskom, koje je zaboravio da prekuca na srpski. Lalić kaže da sam ja neki Ares, ja nikakav Ares nisam, ja sam Miloš Budimir, glavom i bradom, a on neka zadovoljava tužilaštvo“, rekao je Miloš Budimir, a sudija ga je opomenula da ne može da komentariše na taj način.

Marko Miljković je rekao da tužilaštvo hvata panika, pa da su zaboravili da prevedu poruke sa engleskog.

Marko Miljković Foto: E-Stock Milos Rafailovic

U sudnici je puštena prepiska razmenjena nakon ubistva Zdravka Radojevića.

NN: Zajeban je bio Kaniđa u svoje vreme.

Miloš Budimir: Da znam gde je sada tačno, opet bih ga ubio. Ja sam ga samo raskomadao.

Marko Budimir: Ja mu šamar nisam lupio.

Miloš Budimir: Ja sam ga nabadao malo. Morao sam da ga ponizim, da shvati da je ispod nas. Pošto je u jednom trenutku počeo da se ku**i, pa sam ga nabo u glavu. Baš je bio bolestan i u glavu, a i ovi ostali organi nisu bili baš nešto.

U daljoj konverzaciji naveli su da čovek nikad šamar nije dobio i da je odmah ućutao posle šamara, kao da nisu dobro procenili Radojevića, da su mislili da je mangup i da ih je sve lagao.

Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Lalić je rekao da je u konverzaciji bio Veljko Belivuk, Marko Miljković, braća Budimir, on i Dejan Tešić.

Potom je prikazana službena beleška Odeljenja za potrage primljene od Nemanje Lakićevića koju je u grupu poslao Marko Miljković, a potom i glasovne poruke koje su razmenili marko Miljković, Nemanja Lakićević i izvesni Pile.

Miljković: Kažeš, brate, ovako: preko tvog druga si dobio taj auto, koji nema veze sa Zdravkom i nisi ti pozvan da pričaš o svojim poslovima, nego o Zdravku, u vezi sa Zdravkom hoćeš da pričaš, za ostalo nema šta da pričaš. Mogu da te zovu jednom, a ne dva puta za isto. Reci im da nemaju pravo da te zovu dva puta za isto i nemaš šta da pričaš više

Lakićević: Brate sad me zove na informativni razgovor, a ne u svojstvu građanina. Pile, slušaj ovo, ti si rekao po mečke su došli, mečku sam ti doterao u utorak, druga dva automobila sam ti doterao u sredu, je l’ tako?

Miljković: Kada te zovu kao okrivljenog, to je krivično, nema informativnog, na informativni te zovu u svojstvu građanina. I nema šta da pričaš dalje.

Pile: Dobro, a za belog rovera, ko je došao po belog rovera? Neki normalan čovek došao po belog rovera, tražio ti ključeve i to je to.

Miljković: Ma, brate, šta njih boli ku**c ko je došao po belog rovera, to vas ne zanima. U principu, pričaj ovako: Kolima se ti baviš, a taj rover nema šta da pričaš, to je bio tvoj auto i nema potrebe da objašnjavaš više.

Pile: Pa brate, u izjavi piše da su došli s maskama, da ti ne znaš ko su i da su ti tražili saobraćajnu i ključeve. Ne zajebavaj, čitamo izjavu.

Lakićević: Još jednom Pile, u utorak su došli momci, uzeli su mečke, a u sredu je došao jedan čovek i uzeo je rovera.

Miljković: Čipi, slušajte me sad obojica, ti moraš da daš kola, a ko je kupio kola moraju da pitaju Zdravka jer je to Zdravko komuniicirao sa tim ljudima koja su uzimali kola i gde su i dalje vozila i to je to. Nisi ti nikog slao, nego je Zdravko i kraj priče. Kola ko je oterao ne znate ni jedan ni drugi, jer je to sve Zdravko organizovao i kraj priče. To recite da pitaju Zdravka.

Okrivljeni saradnik Srđan Lalić rekao je da je Pile iz prepiske Igor Arizanović, vlasnik autoplaca, koji je dolazio u sud kao svedok. Lalić je, odgovarajući na pitanja Lakićevićevog branioca rekao da nije ranije pričao sa Nemanjom Lakićevićem, ali da zna da on komunicira u preslušanim porukama jer je „sedeo sa Miljkovićem kada su poruke razmenjivane“.

„Ja neću da se izjašnjavam u vezi sa „Skaj“ komunikacijom u dogovoru sa svojim advokatom. Ove prepiske su mesec dana posle ubistva, ne znam kako sam ja to učestvovao u ubistvu svog najboljeg druga. Ovo je sramota, tri godine sam u pritvoru, stavljate me ovde sa ljudima koje nisam video u životu“, rekao je Nemanja Lakićević.

Sudsko veće saopštilo je da se za danas završava sa izvođenjem dokaza sa Skaja i da se prelazi na procesne predloge, ali je veće nakon predloga advokata saopštilo da se odbijaju svi predlozi odbrane za ukidanje pritvora ili zameni blažom merom. Zahtevi su odbijeni kao neosnovani.

Suđenje je završeno za ovu nedelju, a biće nastavljeno 25, 26, 28. i 29. marta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar