Aleksandar Halabrin Foto: Privatna arhiva/ Aleksandar Halabrin

Dve godine prošlo je od nestanka Aleksandra Halabina, zbog čega će sutra biti organizovan "Marš majki antimafija Srbija" u 13 sati ispred glavnog ulaza u Policijsku upravu za Grad Beograd.

„Mi majke, nestalih i ubijenih, zahtevamo rad institucija. Zahtevamo da država i funkcioneri koje mi građani finansiramo, nikada više ne dozvole formiranje kriminalnih klanova, koja će naše bližnje učiniti ili pripadnicima kriminalnih grupa ili metama klanova i na kraju i jedne i druge odvući u mučenje i smrt. Zahtevamo razrešenje svih nestanaka i zločina i pravosudne procese i epiloge“, navodi se u saopštenju majki ubijenih.

Podsećanja radi, Aleksandar Halabrin iz Janošika kod Alibunara, nestao je 20. marta 2020. godine na Banjici u Beogradu, a njegovo telo pronađeno je mesec dana kasnije u mestu Parcani kod Sopota.

Telo Halabrina pronađeno je zakopano u selu kod Sopota, sa prostrelnom ranom na glavi, a tokom istrage utvrđeno je da je mladić ubijen iz vatrenog oružja. Halabrin je, prema pisanju medija, bio blizak sa Nenadom Alibegovićem zvanim Alibeg, nekadašnjim vođom grupe „Zabranjeni“.

Ubistvo Aleksandra Halabrina, vezuje se za grupu Veljka Belivuka.

BONUS VIDEO: Sve veze Veljka Belivuka i Aleksandra Vučića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram