Grafika:Slađana Đermanović/Nova.rs

Vozači u Srbiji zatečeni su nakon što se pojavila informacija da je u Srbiji na snazi novi sistem kontrole brzine vozila na auto-putevima, ali i da ih snimaju nove kamere koje će zabeležiti svako prekoračenje. Portal Nova.rs izdvaja ključnih 12 lokacija na auto-putu Beograd-Niš, na kojima se nalaze takozvani kontolni punktovi koji mere svako prekoračenje.

Kako je otkrila revija Sat plus, za razliku od prethodnog perioda kada se brzina merila između desetak glavnih naplatnih rampi, novi sistem previđa merenje prosečne brzine između više od 50 lokacija na kojima su postavljene najmodernije kamere.

Kada je reč o najbitnijem auto-putu u Srbiji, Beograd – Niš, kontrolni punktovi će biti na čak 12 lokacija.

FotoTANJUG/DUSAN ANICIC/

Reč je o sledećim lokacijama – Vrčin, Mali Požarevac, Umčari, Vodanj, Smederevo, Velika Plana, Markovac, Batočina, Jagodina, Paraćin, Pojate i Aleksinac.

Sa druge strane, kontrolni punktovi su širom Srbije.

Pročitajte još:

Tako se na potezu od Beograda do Preljine kamere nalaze na Ubu, kod Lajkovca, Ljiga i Takova, a od Beograda do Šida u na lokacijama Pećinci, Ruma, Sremska Mitrovica, Kuzmin, Morovci, Adaševci.

Na auto-putu od prestonice do Subotice snimaće se kod Inđije, Beške, Kovilja, Novog Sada, Zmajeva, Vrbasa, Bačke Topole i Žednika.

Crna tačka na srpskim putevima

Inače, neprilagođena brzina je najčešće uzrok brojnih nesreća u Srbiji. Pretpostavlja se da je cilj postavljanja novih kontrolnih punktova upravo kako bi se smanjio broj saobraćajnih nezgoda.

Od početka leta u Srbiji je zabeležen jako veliki broj saobraćajnih udesa, a gotovo da ne prođe dan da se ne desi nekoliko.

Portal Nova.rs u više navrata je pisao o crnim tačkama na srpskim putevima, na kojima je neophodno voziti sa dodatnom opreznošću.

Jedna od njih je definitivno i auto-put Beograd-Niš.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Kritična deonica auto-puta je od petlje Vodanj do petlje Velika Plana.

Mahom je reč upravo o neprilagođenoj brzini.

BONUS VIDEO: Saobraćajna policija usmerava vozila u žutu traku na Brankovom mostu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare