Foto:Filip Krainčanićč/Nova.rs; MUP Srbije; shutterstock

Bomba koju su u selu Suhi Do kod Tutina pronašla deca na ulici u petak, nakon čega je došlo do aktivacije eksploziva, po svemu sudeći je bila zakačena za nečiji automobi. Dok policija u Tutinu pokušava da rasvetli okolnosti ovog slučaja, u javnosti se pojavljuju informacije o osobi koja je trebalo da se nađe na meti bombaškog napada, a meštani prepričavaju da su primetili sumnjiv automobil.

Slučaj o bombi koju su deca pronašla nasred ulice dok su se najverovatnije vraćala iz škole, počinje dan ranije. Kako su meštani ovog sela ispričali u razgovoru za lokalne medije, u četvrtak uveče su u blizini seoske džamije, u vreme namaza, primetili sumnjivi automobil za čijim volanom je bila osoba koja im nije poznata. Reč je o sivom „pežoou“ karavanu koji je nakon kraćeg zadržavanja napustio selo.

Bomba spala sa auta zbog lošeg puta?

Meštani sa kojima su razgovarali novinari lokalnih portala ispričali su da sumnjaju da je taj mladić postavio bombu pod jedan od automobila dok su vernici bili u džamiji.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Kako je džamijski makadamski put koji vodi prema glavnom seoskom putu u lošem stanju, bomba je spala sa automobila ispod kojeg je postavljena“, pričaju meštani za Sandžak Danas.

Tu bombu su potom deca pronašla u petak. Kako nisu bili sigurni o čemu se radi, pošto je eksploziv bio umotan u plavu, lepljivu traku, nisu bili sigurni da li je igračka ili prava eksplozivna nparava, pa su je fotografisali.

Decu koja se igraju sa nepoznatim predmetom primetio je jedan stariji mladić koji je odlučio da priđe i proveri o čemu se radi.

„Video sam da se na putu nešto čudno dešava, ali nisam znao tačno šta. Otišao sam sa drugarima, bilo je zamotano u nešto plavo, mislilo smo da je neka igračka. Uzeo sam to da bacim, da se ne plaše deca. Krenuli smo ka kolima, da nastavimo put, ali je bomba eksplodirala nakon pet do deset sekundi. Uplašili smo se tada, nije nam bilo svejedno, mogli smo da poginemo, bilo je nas par drugara, ali i dece“, rekao je za Kurir Senad Alibašić.

Na meti bombaša

Nakon silovite eksplozije koja je uzdrmala celo selo, veliki broj meštana izrazio je zabrinutost za svoju bezbednost. Policija je po pozivu meštana došla na lice mesta, obavljen je uviđaj i nastavljaju sa radom na ovom slučaju. Međutim, paralelno sa policijskom istragom, meštani su počeli da nagađaju ko je osoba ispod čijeg automobila je bomba trebalo da eksplodira.

Tako su se u lokalnim medijima pojavile spekulacije da je na meti bio Tutinac O. Đ, koji je u proteklom vremenskom periodu već bio meta napada koje policija nije rasvetlia. Veruje se da jedan od krakova policijske istrage ide u tom pravcu.

Bonus video: Hapšenje osumljičenih za lažne dojave o bombama u školama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar