Foto: Aleksandra Petrović/Nova rs, Nemaja Jovanović/Nova.rs, Instagram

G. G. (49), ujak Uroša B. (21) osumnjičenog za masakr u selima kod Mladenovca, uhapšen je zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija. G. G. je dva puta dosad privođen - jednom zbog sumnje da se kod njega krio Uroš B., a sada jer je njegov DNK pronađen na oružju koje je zaplenjeno nakon hapšenje ubice iz Mladenovca.

G. G. (49), ujak Uroša B. (21) osumnjičenog za masakr u selima kod Mladenovca, uhapšen je zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija. G. G. je dva puta dosad privođen, a kako saznajemo, njegov DNK je pronađen na oružju koje je zaplenjeno nakon hapšenje ubice iz Mladenova.

Foto: MUP Srbije

Prema nezvaničnim saznanjima Nove, G. G. je prilikom hapšenja 5. maja, nakon počinjenog masakra, priveden na informativni razgovor radi utvrđivanja nekih činjenica.

„Tokom istrage su te činjenice utvrđene, odnosno oružje koje je pronađeno je prosleđeno na veštačenje. DNK veštačenja su pristigla i na osnovu toga, i još nekih utvrđenih činjenica i veštačenja, naloženo i je hapšenje G. G. On je uhapšen jer se sumnjiči da je imao nelegalno oružje koje je pronađeno prilikom hapšenja, pa se sada utvrđuje i poreklo oružja kojim je Uroš B. ubio osmoro ljudi i veći broj ranio u selima Dubona i Malo Orašje“, navodi izvor Nove.

Pročitajte još:

Ipak, nakon prvog hapšenja G. G., sem oružja, navodilo se da je priveden i zbog sumnje da je krio ubicu koji je hicima iz automatske puške usmrtio osam osoba, a ranio njih 14.

Njega, kao i dedu uhapšenog Igora B., uhapsila je policija nedugo nakon privođenja osumnjičenog.

Foto: Instagram

Policija ih je tada privela zbog sumnje da se kod njih skrivao ubica iz Mladenovca, nakon krvavog pira u mladenovačkim selima.

Kako su mediji tada prenosili, on se krio nekoliko sati u pomenutoj kući, pre nego što su mu stavljene lisice na ruke.

Pročitajte još:

Inače, ubica iz Mladenovca uhapšen je u kući svojih rođaka u selu Vinjište.

Podsetimo, masakr u selima kod Mladenovca dogodio se 4. maja uveče, dan nakon pucnjave u školi „Vladislav Ribnikar“. Uroš B. je u kasnim večernjim satim hicima iz automatske puške usmrtio osam osoba, a 14 ranio. Na saslušanju je ispričao da je pucao jer je želeo da zastraši stanovništvo.

Zaplenjen arsenal oružja

Policija je pretresom vikendice koju osumnjičeni Uroš B. koristi u mestu Šepšin, pronašla karabin sa optikom, pištolj, signalni pištolj, dva prigušivača, lovački nož i druge delove oružja, 164 metka različitog kalibra, 13 lovačkih patrona, 12 čaura, 4 signalna metka i 25 komada karabinske municije.

Foto: MUP Srbije

Takođe, prilikom pretresa kuće i pomoćnog objekta u naselju Vinjište, policija je pronašla četiri ručne bombe, više kutija sa pištoljskom municijom, više komada puščane municije, okvir za pištolj, dva okvira najverovatnije za automatsku pušku, nosač optike, kao i automatsku pušku bez fabričkog broja.

VIDEO: Hapšenje oca Uroša B, masovnog ubice iz Mladenovca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare