Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, MUP Srbije

Uroš B. (21), koji je osumnjičen da je 4. maja u mladenovačkom selu Dubona i smederevskom Malom Orašju ubio osam i ranio 14 osoba, trenutno se nalazi u Specijanoj zatvorskoj bolnici u Beogradu zbog psihijatrijskog veštačenja. Prema saznanjima lista Nova, on ne pokazuje kajanje zbog učinjenog dela, a DNK tragovi koji su pronađeni na oružju i u automobilu poklapaju se sa DNK profilom Uroša B.

Uroš B. je saslušan dva dana nakon što je počinio krvoproliće, na Đurđevdan, kada je izneo svoju odbranu i priznao da je izvršio masakr. Tada je ispričao da su je počinio ovo zlodelo jer su drugi „stvarali zaveru protiv njega“.

„On jeste na saslušanju formalno rekao da se kaje, ali videlo se da to nije iskreno. Od tada se ponaša normalno, redovno izlazi u šetnju, jede i ne pokazuje znake kajanja“, kaže izvor našeg lista.

Tokom istrage prikupljeni su čvrsti dokazi protiv ovog mladića.

„Automatska puška kojom je Uroš B. počinio višestruko ubistvo pronađena je sedam dana nakon potrage u selu Šepšin. U oružju je bilo 11 metaka, a jedan je bio zaglavljen u cevi, te se pretpostavlja da je to razlog zbog kog je ostavio oružje iza sebe, a veruje se da bi broj žrtava bio veći. Osumnjičeni je nakon hapšenja vodio policiju na mesto na koje je navodno bacio oružje, ali ono tamo nije nađeno. Čak je i par puta menjao lokaciju“, navodi izvor našeg lista.

Automobil koji je vozio Uroš, a koji je u vlasništvu njegovog oca, pronađen je 10. maja, takođe u Šepšinu.

Foto: MUP

„Bio je sakriven na oko kilometar udaljenosti od glavnog puta. U njemu su pronađena tri prazna okvira za automatsku pušku, nekoliko ručno pravljenih bombi, velika količina municije i pištolji. U automobilu se nalazio i ranac koji se koristi za dostavu hrane“, navodi izvor i dodaje da je automobil odmah poslat na veštačenje.

Urošu B., kako kaže sagovornik blizak istrazi za naš list, nikada nije osuđivan, ali je više puta privođen, između ostalog i zbog napada na službeno lice.

Policajca udario motorom

Pre tri godine, 31. maja 2020. godine, je protiv Uroša B. podneta krivična prijava Višem javnom tužilaštvu, Odeljenju za maloletnike zbog napada na službeno lice u vršenju dužnosti.

„Uroš B. je tada, naime, vozio motocikl i nije se zaustavio na znak policijskog službenika, a na sve to je istog udario motorom. Nakon toga je prošao dve patrole, a treća ga je zaustavila. On je doveden u policijsku stanicu Mladenovac i tada je utvrđeno da je maloletan. Protiv njega je tada podneta krivična prijava zbog napada na službeno lice. U prisustvu oca i advokata, 1. juna 2020. godine sačinjen je zapisnik koji je, zajedno sa krivičnom prijavom prosleđen Višem javnom tužilaštvu“, navodi naš sagovornik.

Takođe, godinu dana ranije je bio vinovnik incidenta u Duboni, kada je naneo materijalnu štetu jednom meštaninu, a onda mu je preko noge prešao točkom traktora.

Foto: TANJUG/ NEBOJŠA RAUS/ bg

„Godinu dana ranije, 28. jula 2019. godine, podneta je krivična prijava i za drsko i bezobrazno ponašanje i to zbog toga što je motornom testerom posekao rampu kojom je jedan meštanin Dubone branio ulaz na svoje imanje. Tada je upravljao traktorom, a njegovim prednjim točkom je meštaninu naneo lakše telesne povrede“, navodi sagovornik.

Protiv Uroša je ranije podnošena još jedna prijava, Kako je navedeno u prekršajnom nalogu, Uroš B. se sumnjičio da je izazvao tuču, ali I da je u tom trenutku kod sebe imao nož. Međutim, do epiloga nikada nije došlo, jer je postupak obustavljen, a prijava odbačena zbog apsolutne zastarelosti.

I otac u pritvoru

I otac Uroša B, osumnjičeni R. B. (55) takođe se nalazi u pritvorskoj jedinici. Kako objašnjava naš izvor, protiv R. B. se postupak vodi odvojeno. Podsećanja radi, policija je kod njega, pretresom prostorija koje koristi, u okolini Mladenovca, pronašla i oduzela dve vojne dozvole za pušku karabin sa optikom i za revolver, pištolј sa dva okvira, dve optike za lovačku pušku, revolver, nekoliko stotina komada municije različitog kalibra, kao i jednu ručno pravlјenu napravu sa mogućnošću okidanja.

Bonus video: Hapšenje mladića osumnjičenog da je počinio masakr kod Smedereva i Mladenovca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare