Foto: Nova.rs, Tanjug, E-stock

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nastavlja se danas u Specijalnom sudu u Beogradu, a odbranu bi trebalo da iznesu okrivljeni - saradnici Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić. Ono što javnost već duže vreme iščekuje jeste šta sve Lalić, koji je slovio za bliskog čoveka Belivuku i Miljkoviću, može da ispriča o zlodelima koja je počinila kriminalna grupa koja se tereti za sedam monstruoznih likvidacija.

Lalić je poslednji sklopio Sporazum o statusu okrivljenog saradnika sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, a reč je o pripadniku klana koji je učestvovao u svakoj likvidaciji. Zasad nije poznato javnosti koje nove dokaze je Lalić ponudio nadležnim organima, te je tužilaštvo odlučilo da sklopi sporazum s njim, iako se radi o jednom od najsurovijih pripadnika klana.

Srđan Lalić Foto: MUP Srbije

Prema saznanjima Nove, Lalić je svoj iskaz pisao rukom, a javnost će prvi put danas imati priliku da čuje sve o delovanju grupe koju su vodile vođe navijača Belivuk i Miljković.

“Lalićev iskaz je najintrigantniji javnosti jer je reč o čoveku koji je slovio za osobu od poverenja prvooptuženim vođama. Lalić je svoj iskaz, nakon koga je sklopljen Sporazum o statusu okrivljenog-saradnika, napisao rukom”, dodaje naš izvor upućen u predmet.

Pročitajte još:

Postavlja se pitanje da li je Lalić spreman da ponudi saznanja o nekim novim krivičnim delima ili možda ubistvima. Ono što se već neko vreme spekuliše jeste da je klan Belivuk-Miljković izvršio ubistvo i bivšeg policajca i vlasnika taksi udruženja Mirka Kojića zvanog Koja.

Kojić se duže vodi kao nestao i zasad nije poznata njegova sudbina. On je samo jedno ime na listi nestalih muškaraca koji se dovode u vezi s klanom Belivuk.

Pojedini mediji izveštavali su da je dokaz toga da je Kojić žrtva klana presretnuta komunikacija putem „Skaj“ aplikacije, koju su koristili pripadnici kriminalne grupe.

„Kakav sam ja kralj, ubio sam dva kuma“, navodi se u poruci koju je navodno Miljković poslao ostalim pripadnicima.

Marko Miljković i Mirko Kojić Foto: Nova.rs, Printscreen/Tv Insajder

Ipak, svi navodi o Kojićevom ubistvu ostali na nivou pretpostavki, s obzirom da se Tužilaštvo za organizovani kriminal nije o tome zvanično oglasilo.

Usluge za državu

Na prethodnim suđenjima odbrane su izneli preostali optuženi, a najpre vođe. Negirali su krivicu, a potom istakli da su činili usluge za državu, a zatim izneli optužbe na račun pojedinih političkih funkcionera, tvrdeći da su sa njima sarađivali.

Miljković je za saradnju optužio bivšeg ministra policije Aleksandra Vulina, dok je Belivuk tvrdio da se video s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, te da je bio na vezi sa Darkom Glišićem.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

I preostali okrivljeni su negirali krivice, a jedan od braće Budimir, Miloš, takođe je istakao da su bili angažovani za razne zadatke.

„Kao član grupe, za vreme korone, bili smo angažovani da palimo baklje i vičemo nekom tamo da je lopov, dok nije moglo da se izlazi iz kuća“, rekao je on.

Pročitajte još:

Podsetimo, kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića tereti se za sedam monstruoznih likvidacija. Njima se na teret stavlja i dilovanje droge, nedozvoljeno posedovanje oružja i jedno silovanje.

Pripadnici ove kriminalne grupe zločine su vršili na dve lokacije, u Ritopeku i Surduku, a baza im je bila u prostorijama na stadionu Partizana.

Kića ubijen posle treninga

Kako su mediji nedavno preneli, sem Kojića pojedini okrivljeni-saradnici spremni su da govore o još nekim likvidacijama. Tako je navodno okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin spreman da iznese sva svoja saznanja o ubistvu nekadašnjeg vođe frakcije navijača Partizana – Alkatraz, Ljubomira Markovića Kiće.

Ljubomir Marković Kića Foto: Privatna arhiva

Kića je ubijen novembra 2019. godine posle treninga u Ulici Grčića Milenka, a njegovo ime ne nalazime se među žrtvama u dosadašnjim optužnicama protiv klana Belivuk-Miljković.

BONUS VIDEO: Glavni pretres klanu Belivuk-Miljković, nedelja prva.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar