Izborni štab Srpske napredne stranke SNS
Novak Nedić. Izborni štab Srpske napredne stranke Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Funkcioner SNS Novak Nedić, koji je u više navrata dovođen u vezu sa klanom Veljka Belivuka, ostaje na funkciji generalnog sekretara Vlade Srbije, saznaje Nova.rs.

Nova Vlada Srbije bi već sutra mogla da održi svoju prvu sednicu i na njoj bi trebalo da bude imenovan generalni sekretar Vlade. Tu funkciju sada obavlja Novak Nedić, koji se juče pojavio u parlamentu, kada je premijerka izlagala ekspoze.

Prema informacijama našeg portala, Nedić će i dalje ostati na istoj poziciji, uprkos tome što je povezivan sa Veljkom Belivukom i pripadnicima njegovog klana, kojima se pred Specijalnim sudom u Beogradu sudi zbog sedam likvidacija i drugih teških krivičnih dela.

O vezama Nedića i Belivukove grupe oglašavao se Vojni sindikat, a o tome su pisali i nezavisni mediji.

Vanredna sednica Vlade Srbije
Novak Nedić, Vanredna sednica Vlade Srbije Foto:Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Tako je nedavno nedeljnik NIN došao u posed službene beleške policije od 11. oktobra 2018, koja pokazuje kako je Nedić štitio tu kriminalnu grupu. Sudeći prema tom dokumentu, hapšenje huligana, među kojima su bili i pripadnici navijačke grupe Janjičari koju je predvodio Belivuk, a koji su upali i demolirali klub Komitet, sprečio je upravo generalni sekretar Vlade.

Nedić se s vlasnikom kluba nagodio da povuče izjavu datu na početku istrage, uz obećanje da ga više neće dirati i da će mu nadoknaditi pričinjenu štetu. Nakon toga vlasnik kluba je odustao od gonjenja.

Prema navodima Vojnog sindikata, Nedić je sa žandarmom Nenadom Vučkovićem, Saletom Mutavim i Veljkom Belivukom od februara do juna 2016. godine koristio strelište, naoružanje i municiju Vojske Srbije kako bi uvežbavali gađanje iz vatrenog oružja. To je navedeno i u krivičnoj prijavi koju su dostavili tužilaštvu, a koja je odbijena nakon što su nestali dokazi.

Nije poznato da su nadležni organi, odnosno policija i tužilaštvo, ikada ispitali Nedićeve veze sa Belivukom.

BONUS VIDEO Dogovor Novaka Nedića i Belivuka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare