Foto:printscreen/instagram/stop_nasilju1, privatna arhiva

Snežana C. (60), prodavačica sa jedne beogradske pijace, pretrpela je juče stravično nasilje od strane svog kolege M.T. (48), koga na pijaci meštani znaju pod imenom Valjevac. Snimci ovog jezivog zlostavljanja izazvali su gnev kod korisnika društvenih mreža, a kako svedoči sin pretučene žene, Luka C., razlog je i više nego banalan.

Naš sagovornik dodaje da je za nasilje saznao sinoć od majke, koja je na sve načine želela da prikrije torturu koju je preživela na radnom mestu gde se bori za svaki dinar kako bi prehranila porodicu.

„Taj Valjevac, kako ga zovu, prodaje pečenje na susednoj tezgi od moje majke. Juče ujutru, mama je istovarala robu kada joj je naišla mušterija. Ona je ostavila kolica sa robom na prolazu, ali samo kako bi uslužila kupca. To je tom čoveku zasmetalo i on je krenuo hirovito da udara u ta kolica i ih šutira. Nakon što je uslužila mušteriju, došla je po kolica pored kojih je stajao i taj čovek i rekla mu da je imala mušteriju i da ne vidi gde je problem, skrenula mu je pažnju na ponašanje. Tada se taj čovek, kao furija, zaleteo na nju i krenuo pesnicama da je udara po glavi, i da je davi“, navodi sin oštećene žene.

Luka dodaje da je njegova majka i danas dobila pretnje od istog čoveka.

„Taj čovek samo subotom radi na tezgi, a danas mu je bila majka. Međutim, kada je došao po majku pretio je mojoj majki da će dobiti još batina. Verovatno revoltiran zbog svega što se desilo. Majka je preplašena“, navodi Snežanin sin.

Kako dodaje, Snežana je u prvi mah pomislila da nije strašno, ali kako je dan odmicao nju je sve više bolelo.

„Posle posla je otišla kod lekara i onda su joj rekli da ima nagnječenje vratnog pršljana. Stavili su joj kragnu. Dobro je za sada, teško joj je psihički. Danas je opet otišla kod lekara, završava sve ostale preglede koje juče nije stigla“, kaže sin pretučene žene i dodaje da nije iznenađen izostankom reakcije okoline.

Foto: Privatna arhiva

„Niko nije reagovao, ali nisam iznenađen, jer u takvom društvom živimo. Ovakvim siledžijama kao što je ovaj čovek koji je napao majku treba zabraniti da rade na javnim mestima. Da li je moguće da živimo u vremenu gde pošten čovek ne može da zaradi svoje parče hleba bez da bude ugrožen“.

Kako kaže Luka, njegova majka je sa tim čovekom bila u dobrim odnosima, a šta je njega toliko revoltiralo niko ne zna.

„Kasnije smo saznali da je on pre nekoliko godina tukao i upravnika pijace, i napadao nožem. Uplašio sams e za majku jer je operisala kuk i, ne daj Bože, mogla je da padne i da ne ustane više“, zaključuje naš sagovornik.

Pročitajte još:

Podsetimo, jezivi snimak je danas osvanuo na društvenim mrežama, a na njemu se vidi žena koja radi na pijaci, a onda joj prilazi stariji čovek koji je besomučno tuče, udara svuda po telu, dok su ostali ljudi koji su bili tu, ostali nemi. U jednom trenutku joj je samo jedan čovek prišao da pomogne. Žena je nakon incidenta posetila lekara, a po izveštaju koji je dobila ima povrede glave, vrata, ograničeni spazam i stres koji je preživela.

BONUS VIDEO: Troje stradalih u teškoj nesreći na Pančevačkom putu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare