Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN, Privatna arhiva

Novljanin Goran Vlaović, blizak škaljarskom klanu, ubijen je u četvrtak ispred kluba na Pagu, a zasad nije poznato da li je likvidacija nastavak rata između dva zavađena crnogorska klana. Rat između kavačkog i škaljarskog klana počeo je davne 2014. godine, a u međusobnim obračunima ubijeno je više od 50 osoba.

Zbog ubistva Vlaovića uhapšen je Duško Tanasković (28) iz Kragujevca, nakon čega mu je određen jednomesečni pritvor.

Pročitajte još:

Ubistvo Vlaovića ponovo je u fokus javnosti vratio rat klanova koji bukti proteklih godina u regionu.

Višegodišnji sukob odneo je veliki broj žrtava, a nestanak tovara kokaina iz Španije, a zatim i stravično ubistvo, označili su sam početak krvavog rata dva klana iz Kotora.

U gradu Valensiji je krajem 2014. nestalo 300 kilograma kokaina iz jednog stana, a crnogorski kriminalci su upravo Radomana označili kao odgovornog za nestanak. Nekoliko meseci kasnije, tačnije februara 2015. godine, ubijen je Radoman u Beogradu i praktično njegova likvidacija označila je početak sukoba.

Goran Radoman, Foto: MUPKobnog dana Radoman je izrešetan sa 25 metaka iz heklera, nakon što je parkirao svoj blindirani automobil marke „BMW“, podgoričkih tablica, u garažu zgrade na Novom Beogradu. Da je bila reč o profesionalnoj sačekuši potvrdila je i činjenica da je ubica neprimetno ušao u podzemnu garažu zgrade, a potom ga hladnokrvno ubio.

Ubrzo je postalo jasno da je likvidacija Kotoranina nesumnjivo povezana sa nestankom kokaina u Španiji, jer su, kako se pisalo, svi tragovi ka tome vodili. Ujedno, njegovo ubistvo označilo je rat i podelu jednog klana iz Kotora na dve odvojene grupe – škaljarsku i kavačku.

Imena su dobila po naseljima u tom crnogorskom gradu.

Raskol dva klana i njihove vođe

Jovan Vukotić, zajedno sa Igorom Dedovićem koji je likvidiran 2019. godine u Atini, označen je kao vođa škaljarske kriminalne grupe. Radoman je bio blizak ovoj grupi.

Sa druge strane, na čelu kavačkog klana našli su se Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer, a vodeće pozicije u rukovođenju dobili su i Crnogorci Igor Božović i Miloš Radonjić.

Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

Ono što je izvesno jeste da je upravo likvidacija Radomana pokrenula niz mafijaških ubistava, čiji se kraj ni danas ne nazire. Procene su da je više od 50 osoba stradalo u sukobima ova dva klana, a u ratu su stradale i nevine žrtve.

Pročitajte još:

Prema dosadašnjim podacima, 2020. godina bila je među najkrvavijima za škaljarski klan jer su izgubili nekoliko visokopozicioniranih članova, među kojima su između ostalog i Igor Dedović i Stevan Stamatović, koji su likvidirani u Atini, ali i Alan Kožar i Damir Hadžić, koji su ubijeni na Krfu.

Škaljarci su pokušali da uzvrate ubistvom Radoja Zvicera u Kijevu, ali se taj atentat završio neuspešno. Zvicer je nakon pokušaja ubistva prebačen u rodnu Crnu Goru, međutim, nakon pada kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, izgubio mu se trag i trenutno je u bekstvu.

BONUS VIDEO: Hapšenje Darka Šarića

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar