Foto: Dino Stanin/PIXSELL, TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN, Savo Prelević/Vijesti

Duško Tanasković (28) iz Kragujevca, osumnjičen za ubistvo škaljarca Gorana Vlaovića (38) na Pagu u Hrvatskoj, navodno se dovodi u vezu s još nekoliko likvidacija. Prema pisanju hrvatskih medija, Tanasković se povezuje s ubistvom visokopozicioniranog člana "škaljarskog klana", Minje Šakovića.

Milić Minja Šaković, koji slovi za jednog od visokopozicioniranih članova „škaljarskog klana“, ubijen je u noći 17. juna, dok je večerao sa prijateljima u budvanskom lokalu na trgu.

Napadač je ispalio prvo tri hica u glavu Šakovića, koji je potom pao na pločnik, a potom još dva u telo već mrtvog Podgoričanina, kako bi ga „overio“. Ispaljeno je ukupno osam metaka. Prijatelji koji su nakon likvidacije dali izjavu policiji, kako je Vijestima rečeno ispričali su da su videli sumnjivog muškarca koji je prošao pored njih ka Starom gradu.

Milić Šaković Foto: Savo Prelević/Vijesti

Reč je o muškarcu, srednjeg rasta, koji je bio obučen u belu košulju i imao beli kačket.

Prijatelji koji su bili u lokalu sa Šakovićem, upozorili su ga da su uočili sumnjivog muškarca, ipak on je odlučio da se ne obazire na to i nastavio je svoju večeru. Muškarac je više puta prolazio pored samog lokala, pretpostavlja se da je analizirao okolinu i čekao pravi momenat.

Pročitajte još:

Ubica je nakon zločina pobegao i još uvek niko nije uhapšen zbog likvidacije ovog škaljarca.

Inače, Šaković je više puta dosad bio meta napada. 8. septembra 2017. godine našao na nišanu likvidatora, ispred lokala „Auto Zeta“. Tada je ubijen njegov poznanik Ivan Nedović koji, čini se, nije bio sklon problematičnom ponašanju, pa se zato veruje da je bio slučajna žrtva.

Sigurne smrti ga je spasao brat koji se bacio na njega i oborio ga na pod.

Podsetimo, za Milićem Šakovićem je tragala i beogradska policija jer se sumnjalo da je učestvovao u likvidaciji vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića poznatijeg kao Sale Mutavi, kog je posle smrti zamenio uhapšeni Veljko Belivuk.

Duško Tanasković Foto: Privatna arhiva

Inače, Srbin Duško Tanasković, koji se dovodi u vezu s ubistvom Šakovića, a koji je uhapšen u Hrvatskog zbog likvidacije Gorana Vlaovića, saslušan je danas i njemu je određen pritvor.

Hrvatski mediji navode da je Tanasković navodno pomogao egzekutoru Šakovića, ali nije poznato o kakvoj se tačno pomoći radi.

BONUS VIDEO: Veze između Kavčana i grupe Velje Nevolje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar