Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN, Privatna arhiva

Duško Tanasković (28) iz Kragujevca, osumnjičen za ubistvo škaljarca Gorana Vlaovića (38) na Pagu u Hrvatskoj, saslušan je danas u Zadru i određen mu je pritvor. Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, uhapšeni Tanasković je kod sebe, u trenutku privođenja, imao i lažnu ličnu kartu.

Tanasković se tereti da je ispred kluba na Pagu pucao u glavu Vlaoviću, a potom pokušao da pobegne s lica mesta. Osumnjičeni je u trenutku hapšenja kod sebe imao i lažnu ličnu kartu na ime Jovan B., u kojoj se navodilo da je rođen 1980. godine.

Privođenje Duška Tanaskovića u Zadru Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Reč je o ličnoj karti koju je navodno izdala PS Voždovac.

Inače, prema saznanjima našeg portala, Tanasković se dovodi u vezu sa još nekoliko likvidacija. Jedna od njih je ubistvo Milića Minje Šakovića, koji je u policijskim dokumentima važio je za visokopozicioniranog člana „škaljarskog klana“, ali i vođu podgoričkog ogranka.

Pročitajte još:

Kako mediji prenose, sumnja se da je pomogao egzekutora, ali nije poznato o kakvoj se tačno pomoći radi.

Inače, to nije jedina likvidacija s kojom se Tanasković povezuje.

„Ipak, interesantno je da se Tanasković zasad dovodi u vezu sa čak dva ubistva pripadnika “škaljarskog klana”. Zasad nema informacija o tome da li je eventualno blizak “kavačkom klanu”, navodi izvor.

Već ima dosije

Inače, Tanasković je od ranije poznat istražnim organima. On je na saslušanju u policiji otkrio i da je u zatvoru bio dok je bio maloletan i da je odležao ukupno pet godina zbog razbojništva i imovinskih delikata.

Podsetimo, stravično ubistvo na Pagu dogodilo se u četvrtak ujutru ispred kluba. Ubijeni Vlaović je likvidiran s jednim hicem u glavu.

Pretpostavlja se da je reč o mafijaškoj likvidaciji, a zasad nisu poznati motivi zločina.

BONUS VIDEO: Mesto na Pagu u kome se dogodilo ubistvo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar