Foto: Dragan Mujan/ Filip Krainčanić/ Nova.rs, Stefan Tomasevic/ATAImages

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića pred Specijalnim sudom u Beogradu nastavljeno je danas, a atmosfera u sudnici je prilično napeta - tu je oko 20 policajaca, došli su članovi porodica nekih od okrivljenih, a u delu gde sede okrivljeni pripadnici grupe mogao se čuti smeh, domunđavanje, ali i pokoji poljubac poslat u pravcu publike.

Veljko Belivuk je u sudnicu ušao nasmejan i okrivljenima poželeo dobar dan, dok je Miloš Lukić Selak poslao poljubac. Marko Miljković ponovo sedi ispred Veljka Belivuka i stalno se okreće ka njemu. Takođe, Miljković se domunđava sa Aleksom Dunjićem, a na početku suđenja svi su se smejali. Ni Senad Rešović nije skidao osmeh sa lica, sam sa sobom se smejao.

Kada je sudija pročitala ime Nikole Spasojevića, koji u postupku ima status okrivljenog svedoka, Belivuk je počeo da se smeje, dok je Aleksi Šejiću namignuo Marko Miljković.

Kada je Đorđević iznosio odbranu i rekao da su mu pretili da će mu roditelji biti silovani, Belivuk je gledao u pod i klimao glavom.

Kada je sudija rekla advokatu Jokiću da ga je isključila, Belivuk i Miljković su počeli grohotom da se smeju.

Kada je Miljković pitao da li Spasić i Šejić vole više muškarce ili žene Dunjić je počeo glasno da se smeje i savija od smeha.

Srđan Lalić Foto: MUP Srbije

Kada je Lalić izašao pred govornicu, Miljković je odmah uzeo svesku i olovku. Isto je to učinio i Vladimir Grek.

Inače, danas se očekuje da svoj iskaz pred sudom iznese i Srđan Lalić, okrivljeni saradnik koji je blisko sarađivao sa Belivukom i Miljkovićem i, prema navodima iz optužnice, bio je umešan u ubistva i mučenja. Više o njegovoj odbrani, ali i drugim detaljima sa ovog suđenja, možete pratiti u našem blogu uživo.

Bonus video: Veze između „kavčana“ i grupe Velje Nevolje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar