ilustracija Foto:shutterstock

Miroslav M. iz Pirota, u nedelju 5. marta usmrtio je svoju bivšu suprugu Sanju M. (47). Nakon intenzivnog proganjanja i uprkos njenim prijavama, Miroslav je Sanji nasred ulice prišao sa leđa, izvadio pištolj i ispali joj smrtonosni hitac u glavu. Ovaj slučaj podsetio je sve žitelje Pirota na zločin od pre 20 godina, takođe, iz marta 2003. godine kada je Jovica Jonić, poznatiji kao Jonka, sa tri hica usmrtio svoju bivšu partnerku Anu Mišić, nedaleko od mesta na kome je i Sanja izdahnula.

Zločin koji je potresao Srbiju odigrao se u nedelju, u centru Pirota, u ranim jutarnjim časovima u trenutku kada je Sanja svratila do obližnje piljare u kupovinu. Svedoci su za naš portal prepričali da je u trenutku ubistva nesrećna žena razgovarala telefonom, ali i da su primetili Miroslava M. kako je prati. U momentu kada je zastala kod tezgde kako bi odabrala voće, Miroslav M. joj je prišao sa leđa, izvadio pištolj i ispali joj smrtonosni hitac u glavu.

Tačno dvadeset godina ranije, Jovica Jonić (54) iz Pirota, u kafiću „Freska“, 28. marta oko 16.00 časova ubio je Anu Mišić (33), a potom sebi pucao u glavu. Ubistvo se dogodilo na očigled gostiju kafića.

Foto: TANJUG/ ALEKSANDAR ĆIRIĆ/ bg

Prema rečima mnogobrojnih očevidaca, pokojna Ana je za jednim stolom sedela sa svojom drugaricom, kada je u jednom momentu, stolu prišao Jonić i počeo da je vređa, što je izazvalo pažnju drugih gostiju. Zatim su, jedan za drugim, odjeknula tri hica iz “magnuma” koji je izvukao Jonić.

„Već u tom momentu, u bašti kafića nastao je metež i vriska. Ljudi su bežali na sve strane. Nesrećna žena se sva u krvi stropoštala na pod, a Jonka je zatim jedan metak opalio sebi u stomak, nakon čega je usledio još jedan pucanj, ali ovoga puta u glavu. Pucnjavu pomešanu sa vrištanjem čuli su stanari okolnih zgrada i gosti susednih lokala“, prisećaju se sagovornici portala Nova.rs

Pročitajte još:

Kada je primljena u pirotsku bolnicu, Ana Mišić je već bila mrtva, a lekari su, na njenom telu konstatovali tri prostrelne rane.

„Dve u predelu grudi i jedna na glavi, kao i dve rane – povrede na rukama. Pretpostavlja se, da je pokušala da se brani kada je ugledala “magnum” u rukama Jonića. Nažalost, nije uspela da se odbrani. Drugarice ubijene žene tvrdile su da je navodna veza sa Jonićem plod čaršijskih priča i ogovaranja. Naprotiv, kazale su one, više puta im se žalila kako je proganja i prati, ili je uznemirava telefonom. Kažu čak da ga je u nekoliko navrata prijavila i SUP-u“, objašnjavaju naši sagovornici.

Nesrećna žena bila je razvedena, a u trenutku ubistva, iza sebe je ostavila jedno dete. Takođe, i Jonić je bio razveden, a iza sebe je ostavio dve odrasle kćerke i unučad.

Zbrana prilaska mrtvo slovo na papiru

Foto:privatna arhiva facebook

Kako nam je rečeno iz pirotskog tužilaštva ranije, Sanja je Miroslava dva puta prijavljivala zbog proganjanja. U jednom slučaju je osuđen na novčanu kaznu i određena mu je mera zabrane prilaženja i komuniciranja sa oštećenom Sanjom. Osim toga, u toku je još jedan postupak zbog istog krivičnog dela, proganjanja, ali Sanja epilog tog postupka, nažalost, nije dočekala.

BONUS VIDEO: Svedok unistva žene u centru Pirota

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar