Foto: Facebook/Vladan Grahovac

Vladan Grahovac iz Raške (27) kojem se pred Višim sudom u Nišu ponovo sudi za teško ubistvo Nišlijke Jelice Tartarovski (82), negirao je danas da je starici svirepo usmrtio iz koristoljublja. Kazao je da nije imao potrebu da joj ukrade 760 evra, što je prema tvrdnjama tužilaštva motiv masakra nemoćne žene, jer su ga u vreme zločina izdržavali bogati ljubavnici.

Grahovac je 2. aprila ove godine osuđen na 30 godina zatvora jer je 31. avgusta 2019. godine sa 26 uboda nožem i udarcima čekićem u njenom stanu u Bulevaru Zorana Đinđića u Nišu, ubio Jelicu. Međutim, Apelacioni sud je uvažio žalbu Grahovčevog advokata po službenoj dužnosti Jelene Arsić i predmet vratio Višem sudu na ponovnom odlučivanje.

Grahovac nije negirao delo za koje se tereti i istakao da oseća patološku grižu savesti.

„Prihvatam da budem kažnjen, samo ne razumem zašto se tvrdi da sam Jelicu ubio iz koristoljublja. Nisam imao takav motiv, imao sam brojne ljubavnike koji su me izdržavali i obezbeđivali mi narkotike i alkohol. To su bile arhitekte, inžinjeri, lekari, ugledni i situirani ljudi od kojih sam dobijao sve što mi treba“, pravdao se Grahovac.

Žrtva Jelica Tatarovski Foto: Privatna arhiva

Kazao je da ne može da objasni zbog čega je ubio ženu koju je poznavao jer je u njenoj zgradi živeo dok je u Nišu studirao stomatologiju.

„Sa njom sam imao simpatične odnose, uvek sam joj pomagao. Pretpostavljam da sam njenim ubistvom odužio neki emocionalni dug iz prošlosti nakupilo mi se sve jer sam preživeo silovanje u prošlosti, i to se na taj način nekako izravnalo“, rekao je Grahovac koji je pred sudom priznao da je gej orjentacije, te da je pozitivan na HIV virus.

Objasnio je da je imao autodestruktivne namere od detinjstva te da je nekoliko puta pokušao samoubistvo. Takođe, rekao je da i sada ima suicidne misli ali da ih drži pod kontrolom zahvajujući lekovima koje pije.

Pročitajte još:

„To je bilo prvi put da sam ispoljio agresivnost prema nekom drugom a ne prema sebi. Čak se ni ne sećam kako sam ubio Jelicu, imao sam nekakav sumrak svesti. Oduvek sam želeo da pomažem ljudima a ne da ih ubijam. Nekoliko puta sam to učinio sa ljudima koji su imali problem sa alkoholom i drogama. Želeo sam da studiram medicinu, da pomažem ljudima. Želim da iz pritvora pređem na izdržavanje kazne jer ću tada moći da nastavim školovanje i da ostvarim želju da pomažem drugima“, pričao je pred sudom optuženi za teško ubistvo.

Međutim, na pitanje sudije Mirka Draškovića, odakle mu novac koji je pronađen kod njega prilikom hapšenja, nije dao jasno objašnjenje.

„Bavio sam se prodajom ikona koje sam slikao ali nešto je i od prostitucije“, kazao je Grahovac.

Na njegovo pitanje koliko je imao novca kada je iz Beograda gde je stanovao, krenuo za Niš da ubije baku, odgovorio je da je reč o sumi oko 700 evra. Međutim, nije umeo da sudiji onda objasni odakle mu 760, s obzirom na to da je nakon povratka u Beograd, uz troškove putovanja do Niša, imao više novca nego što je poneo sa sobom.

Njegov branilac Jelena Arsić zatražila je da tokom ponovljenog postupka bude izveden niz dokaza, uključujući i ponovno psihijatrijsko veštačenje Grahovca jer se njena odbrana zasniva na njegovoj neuračunljivosti. Međutim, sud je sve te predloge odbio osim da se saslušaju Grahovčeva majka Veselinka i i tetka Radmila Novaković.

BONUS video: Napad na radnicu teretane

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar