Foto: Facebook/Vladan Grahovac

Maja Marković, unuka Jelice Tatarovski (82) iz Niša za čije je ubistvo ikonopisac Vladan Grahovac (27) iz Raške osuđen danas na 30 godina zatvora, rekla je posle izricanja presude da nije zadovoljna visinom kazne i da je kazna trebalo da bude maksimalnih 40 godina zatvora.

„Za ovako svirepo ubistvo i najteža kazna nije dovoljna. S obzirom da se radi o mladom čoveku i da većina prestupnika ponovi svoja dela smatram da je trebalo da dobije maksimalnu kaznu“, rekla je Markovićeva.

Ona se zahvalila pripadnicima Kriminalističke policije Niša i Beograda što su na vreme uhapsili ubicu jer da nije otkriven i pronađen, ne bi mogli sa tim da žive.

Žrtva Jelica Tatarovski Foto: Privatna arhiva

„Našu bol ne može da umanji nijedna presuda ali smatramo da je ova nedovoljna, bez obzira na psihičko stanje izvršioca. On je bio uračunljiv u tom trenutku. Mislim da se radi o devijantnoj i manipulativni ličnosti tako da nemam empatiju“, rekla je Markovićeva.

Ona je dodala da očekuje da se tužilaštvo žali na presudu s obzirom da je tražena najstroža kazna.

Grahovac se tereti da je u noći između 31. avgusta i 1. septembra 2019. godine sa 26 uboda nožem i osam udaraca čekićem brutalno usmrtio staricu u njenom stanu zgradi na Bulevaru dr Zorana Đinđića u Nišu, gde je stanovao ranije kao student medicine, a potom pobegao za Beograd gde je i uhapšen nekoliko dana kasnije.

Grahovac je u svojoj odbrani u toku suđenja rekao da je kriv jer “forenzičke dokaze ne može da ospori”, ali da se ubistva “ne seća” jer mu se već dešavalo da ima crne rupe u pamćenju kada pomeša velike količine alkohola i droge. On je ispričao da ga je u mladosti otac brutalno prebijao, a njegov prijatelj i silovao kada je imao pet godina te da se zbog trauma tokom odrastanja odao alkoholu, drogama i prostituciji. U odbrani je naveo da je, kada je saznao da je HIV pozitivan krenuo u Niš da se vidi sa bivšim partnerom i drugaricom, ali su ga obili, pa se napio i navodno uzeo drogu „dži“ koja izaziva agresiju. Zbog toga je, tvrdio je pred sudom, hteo da skoči sa solitera, ali je onda izgubio pamćenje, a sledeće čega tvrdi da se seća je da je u autobusu ka Beogradu sa zamotanom rukom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram