Darko Šarić, Specijalni sud
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Suđenje D.S. (45) iz Novog Sada, optuženom da je sa 11 uboda nožem po rukama i nogama 21. oktobra 2020. godine pokušao da ubije inspektora novosadske policije Uroša Nikića, obeležio je incident.

Kako piše Dnevnik, na završetku ročišta okrivljeni se obraćao predsednici veća sudiji Ivani Josifović bez odobrenja i poštovanja nakon što je predočila šta je sudsko veće prihvatilo od dokaznih predloga odbrane, da bi u jednom momentu počeo da viče i ka zastupnici optužnog akta, višoj javnoj tužiteljki Biljani Silađi. U trenutku dok su optuženog izvodili iz sudnice, iz publike je negodovala i dobacivala i njegova majka koja je demonstrativno napustila sudnicu zalupivši vratima.

Sudija Josifović je naglasila da se majka okrivljenog po koji put ponaša neprimereno na suđenjima i da joj više neće dozvoliti da prati ročišta, što je pravosudna straža primila k znanju.

Dnevnik podseća da je okrivljeni D.S. prilikom iznošenja svoje odbrane priznao da je 21. oktobra 2020. godine, u Ulici Save Đisalova nožem skakavcem izbo muškarca, za koga, kako je rekao, nije znao da je policijski inspektor.

Inspektor Uroš Nikić, koji je u tom trenutku bio sa kolegom, u svom svedočenju je, međutim, tvrdio da su se on i kolega legitimisali i rekli da su policajci. U dosadašnjem postupku saslušani si svedoci i sudski veštak za oblast elektrotehnike, audio-video tehnike i kvaliteta tonskog zapisa.

Svoj iskaz je dao i veštak sudske medicine dr Vladimir Pilija, koji je zajedno s veštakom balističke struke Dejanom Belićem uradio kombinovano veštačenje po kojem su Nikićeve povrede, po optužnici, 11 ubodnih rana nožem u predelu nogu, okarakterisane kao teške i opasne po život. Prema rečima dr Pilije, Nikić je zbog povređene arterije mogao da iskrvari da nije bilo blagovremene ukazane lekarske pomoći.

Na narednom pretresu zakazanom za 29. novembar, ako ne bude prihvaćenih novih dokaznih predloga, nakon saslušanja svedoka iz policije, moguće je i iznošenje završnih reči.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar