Većina žitelja Platičeva nije ni znala šta se danas dogodilo sve do dolaska policije na lice mesta, gde se oko 14:15 časova dogodio incident, posle koga je uhapšen P.N. iz obližnjeg mesta Buđanovci. Kako Nova.rs nezvanično saznaje, mladić, koji je nedavno izašao iz neuropsihijatrijske bolnice, došao je i prvo zapalio napušteni objekat, a potom unutra ubacio ručni raketni bacač.

„Nisam čula nikakvu eksploziju. Slutila sam da se nešto dešava kada je došao veliki broj policajaca, a došla je i marica. Čula sam da to nije ni momak odavde i ne znam zašto je uopšte prešao toliki put“, rekla je žena koja stanuje blizu železničke stanice, u čijoj blizini je napušteni objekat.

Platičevo železnička stanica Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

P.N. je navodno izjavio da je na televiziji gledao neki film u kome je bilo požara i pucnjave, pa se odlučio da vidi kako to izgleda u stvarnosti, a ono što je sve najviše uplašilo je činjenica  da je negde nabavio ručni raketni bacač.

Platičevo železnička stanica Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Prema rečima jednog žitelja Platičeva, u napuštenom objektu je izgoreo samo prozor i on nije video neku veću štetu.

Lice mesta još uvek obezbeđuje policija.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Rumi uhapsili su P. N. (1998), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti a u vezi izazivanja opšte opasnosti, neposredno po izvršenju ovih krivičnih dela.

Platičevo železnička stanica Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

„Kako se sumnja, on je danas, oko 14 časova, iz ručnog bacača, ispalio jedan projektil u napušteni objekat stare železničke stanice u Platičevu, Opština Ruma. Nema povređenih osoba, a u blizini te zgrade nema drugih stambenih objekata. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku“, navodi se u saopštenju MUP-a.

***

BONUS VIDEO: Nesreća na Zrenjaninskom putu