Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs; privatna arhiva

Policija je uhapsila Slobodana A. (33) zbog sumnje da je na spavanju pretukao na smrt rođenog brata Nikolu (30). Stravično bratoubistvo potreslo je sve meštane sela Gornja Trnava kod Topole, a motiv ovog ubistva, najverovatnije je novac.

Između braće Slobodana i ubijenog Nikole, odranije su postojale trzavice, a kako saznajemo, svađe su učestale posle Nikolinog podizanja kredita, koji nije otplaćivao.

Prema svedočenju rođaka ove porodice, mlađi brat Nikola je pre nesto manje od godinu dana, radeći u lokalnoj firmi za beton, podigao kredit u velikom iznosu, a ubrzo posle toga, napustio posao I prestao da otplaćuje rate.

Pročitajte još:

Porodici su, navode rođaci, počele da stižu opomene i postojala je pretnja da će im biti oduzeta imovina.

Stariji brat Slobodan, navodno nije mogao da prihvati da ostane bez porodičnog imanja, pa je to, kako sumnjaju rođaci, bio i motiv za stravično bratoubistvo.

Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Slobodan i Nikola odrasli su u selu sa ocem Zoranom (62), a majka ih je, kako su nam ispričali meštani Gornje Trnave, ostavila jos dok su bili mali.

„Još ni u školu nisu pošli, ostali su sami. Svađali su se, ali da će ovako da se završi? Strašno je šta se desilo“, rekao nam je jedan stariji meštanin, koji nije želeo da mu spominjemo ime I dodao da u selu ne pamte ovakvu tragediju.

Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Saznajemo da je porodica imala veliko imanje, a zemlju su izdavali drugima za obrađivanje.

Užasnuta porodičnom tragedijom, bliska rođaka nam je rekla da su među braćom „postojale trzavice“, ali da nije mogla ni da nasluti, da će Slobodan da digne ruku na Nikolu.

„Velika tragedija, rasturila se I zatvorila kuća. Jedan će da trune na groblju, a drugi u zatvoru. Ne mogu da poverujem da nam se desilo nešto ovako strašno. Kuća je puna krvi“, kroz jauke je jedva izgovorila bliska rođaka, koju smo zatekli u dvorištu.

Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs/Slobodan A.

Ona nam je ispričala i da je stariji Slobodan, „voleo da popije“ i da je ovaj strašan zločin počinio najverovatnije pod dejstvom alkohola.

Nikola je, prema njenim rečima „bio mirniji, nije pio, a imao je i devojku“.

Pročitajte još:

„Uzeo je taj kredit, a gde je potrosio pare, to niko ne zna. Kući ga nije doneo, da li je dugovao zelenašima, šta je uradio, ko će ga znati. Taj pusti novac, da zbog para izgubi glavu?“, jecala je neutešna rođaka.

Prema rečima rođaka, ovaj krvavi zločin, dogodio se noćas oko pola dva. Slobodan je svog rođenog brata Nikolu, ubio na spavanju. On je polomio drveni sto koji je bi u toj prostoriji i drvenim nogarom tukao Nikolu do smrti.

BONUS VIDEO: Stravično ubistvo potreslo Vrščane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar