Brajan Volš Foto: Craig F. Walker/Pool via REUTERS

Brajan Volš, koji je optužen da je u porodičnom domu u Kohasetu u novogodišnjoj noći ubio suprugu, Beograđanku Anu Volš danas se pojavio u sudnici zbog optužbi da je prevario oca, poznatog neurohirurga Tomasa Volša, za oko pola miliona dolara!

Volš se, kako prenose američki mediji u sud uključio preko video linka.

„Potpuno je promenio lični opis, skratio kosu, smršao, obrijao se, gotovo je neprepoznatljiv u odnosu na pojavljivanje u javnosti u januaru“, preneli su mediji koji su direktno prenosili izjašnjavanje Volša.

On je kratko, obučen u narandžasto zatvorsko odelo, smirenim tonom rekao da ne može da se izjašnjava jer je prošlog meseca ostao bez advokata, pa je suđenje ubrzo odloženo.

Foto: Printscreen/WCVB

„Došlo je do nesporazuma i mislim da će nastaviti da bude moj advokat. Nisam u poziciji da donosim bilo kakve odluke bez advokata. Ja sam trenutno zatvoren, nemam pristup dokumentima niti znam gde su ona“, rekao je Volš.

Kako su ranije objavili mediji, Volšu se sudi zbog sumnje da je od oca koji ga je zbog krađe novca isključio iz testamenta, posle njegove smrti 2018. ukrao i vredna umetnička dela koja je poznati doktor skupljao, a među njima su bile i slike čuvenog Salvadora Dalija kao i Huana Miroa. Takođe, od njega je navodno ukrao i automobil, a pokušao je da proda i njegovu kuću.

U trenutku kada je, kako se sumnja, ubio a potom raskomadao telo supruge i bacio ostatke na deponiju, Volš je bio u kućnom pritvoru sa nanogicom, upravo zbog suđenja za prevaru.

Inače, zbog optužbi da je ubio suprugu Volš bi pred sudom trebalo da se pojavi 27. aprila. Podsetimo, on je uhapšen nedelju dana posle nestanka supruge, najpre zbog ometanja istrage, a potom mu je na teret stavljeno i njeno ubistvo. Optužbe protiv Volša promenile su se pošto su istražitelji pronašli dokaze – tragove krvi u podrumu kuće, na stvarima Ane Volš koje je Brajan Volš bacio na deponiju, ali i pretrage koje je vršio preko interneta u danima pre prijave nestanka supruge.

Ana Volš Foto: Instagram/anawalshe

„Na tabletu njihovog sina pretraživao je „kako se rešiti tela, koliko telu treba da počne da smrdi, gde pobeći, kako naslediti imovinu nestale osobe, kako iseći telo na komade“, preneli su ranije mediji.

Oni su naveli i da bi motiv stravičnog zločina mogao da bude to što je supruga planirala da ga ostavi i sa decom se preseli u Vašington, piše Kurir.

Prilikom prvog pojavljivanja pred sudom, Volš je kratko rekao da nije kriv za ubistvo supruge.

Bonus video: Miloš Ž. Lazić: Mediji kod nas već presudili da je Brajan Volš ubio Anu