Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Prvom osnovnom javnom tužilaštvu nakon dva meseca dostavljena je krivična prijava protiv Nikole Petrovića, kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila na Dedinju u Beogradu u kojoj je on vozeći skupoceni automobil “meklaren” udario u drugi.

Portalu Nova.rs potvrđeno je iz Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu da je krivična prijava za ugrožanje javnog saobraćaja protiv Petrovića – stigla.

„Krivična prijava je dostavljena i u toku je preduzimanje dokaznih radnji. Kada budu preduzete sve dokazne radnje, bićete obavešteni o daljem toku postupka“, saopšteno je iz ovog tužilaštva za naš portal.

Saobraćajna nesreća u Užičkoj ulici Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Saobraćajna nezgoda koju je izazvao Nikola Petrović, podsetimo, dogodila se 6. marta u Užičkoj ulici u Beogradu. Petrović je tada skupocenim automobilom išao sporednom ulicom, a kada je došao do raskrsnice sa Užičkom, saobraćajnicom sa prvenstvom prolaza, nije se zaustavio na znak, već je nastavio kretanje. Tada je snažno svojim „meklarenom“ udario u „opel korsu“ u kojoj su bile dve žene.

Od siline udarca oba automobila su udarila u ogradu Doma Patrijaršije, a dve povređene žene su prevezene u Urgentni centar. One su tom prilikom zadobile lake povrede i odmah su otpuštene kući.

Vučićev kum nalazio se za volanom automobila od 300.000 evra. „Meklaren“ važi za elitni automobil, pojedini milioneri su na listama čekanja za njega, ali je Nikola Petrović uspeo da ga slupa na Dedinju.

Nakon nesreće na u Užičkoj su bila vozila AMSS-a, JKP Parking servis i dva policijska automobila. Petrović je sve vreme bio u policijskom vozilu sa kapuljačom na glavi, što je zabeležio naš fotoreporter. Sa „meklarena“ su skinute tablice, a pripadnici MUP nisu dozvolili da njegov automobil preveze AMSS, već, kako su rekli, to mora da uradi Parking servis.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ekipa „Nove“ bila je na mestu nesreće neposredno posle sudara i u jednom trenutku, pripadnik MUP-a koji je regulisao saobraćaj u Užičkoj ulici nekoliko puta je od nas tražio da mu kažemo kako smo za ovu saobraćajnu nesreću saznali, i „šta mi radimo tu“.

Sa Petrovićem je u trenutku nesreće bio i poznati kuvar i veliki prijatelj šefa naprednjaka, počasni konzul naše države u Ljubljani Tomaž Kavčič, lični prijatelj Aleksandra Vučića.

Podsetimo, Petrović je nekadašnji direktor „Elektromreža Srbije“. On od 1. januara 2015. obavlja funkciju potpredsednika Privredne komore Srbije. Kako je naš portal ranije pisao, Petrović je vlasnik 10 mini-hidroelektrana preko suvlasništva u pojedinim firmama, a istovremeno se bavi uvozom lekova i razvojem tehnologija za solarnu energiju.

Takođe, u vlasništvu ima i avio-kompaniju koju je kupio od kontroverznog biznismena Stanka Subotića.

Saobraćajna nesreća u Užičkoj ulici Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Do danas nisu stigli odgovori

Policija do danas nije odgovorila ni na pitanja portala Nova.rs o saobraćajnoj nezgodi, ali ni o tome da li su tačne nezvanične informacije koje posedujemo, da je Petrović kobne večeri vozio pijan i drogiran.

BONUS VIDEO: Udes u Užičkoj ulici – šlep služba odvozi Meklaren Nikole Petrovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare