Ana Knežević, SMS poruke Foto:shutterstock; printscreen/NewsNation; privatna arhiva facebook

Brend spreja crne boje, koji je nepoznati muškarac isprskao po sigurnosnoj kameri zgrade u danu kada je Ana Knežević nestala u Španiji, bio je ključni trag u otkrivanju da je kobnog dana u zgradi bio muškarac koji liči na njenog bivšeg supruga Davida Kneževića. Policija je pronašla prodavnicu u Madridu u kojoj je taj spred prodat, a trgovac im je kazao da je isti muškarac tog dana kupio i dva kotura lepljive trake. Pored toga, policiji je privuklo pažnju i to što je Knežević pitao poznanicu, inače Kolumbijku, da mu prevede određene poruke na "savršeni kolumbijski".

Ana Henao Knežević, Kolumbijka koja je do kraja prošle godine živela i radila u Sjedinjenim Američkim Državama, nakon što se preselila u Španiju, gde je želela da se skloni nakon burnog razvoda od Srbina Davida Kneževića, nestala je u februaru, a njen suprug uhapšen je u nedelju na aerodromu u Majamiju zbog sumnje da je umešan u njen nestanak.

Mediji u SAD objavili su da je Knežević uhapšen na aerodromu, dok je pokušavao da se ukrca na avion za Beograd.

Ana Knežević (40) koja je misteriozno nestala u Madridu i kojoj se 2. februara gubi svaki trag Foto: Društvene mreže

Otkrili ga sprej i poruke

Prema istim informacijama, do hapšenja je došlo nakon što je policija u zgradi u kojoj je nestala Ana u Madridu, uspela da utvrdi ko je proizvođač crnog spreja koji je poprskan po sigurnosnoj kameri u danu njenog nestanka. Pronašli su i prodavnicu u kojoj je kupljen, a prodavac im je ispričao da osoba koja je kupila boju likom podseća na Davida Kneževića.

Potom je policija, analizirajući njegove poruke, pronašla da je 3. februara Knežević poslao jednoj poznanici u Kolumbiji, koju je upoznao na jednoj aplikaciji za upoznavanje u oktobru, da mu nešto prevede na „savršeni kolumbijski“. Kazao je da mu je to potrebno za jednog prijatelja iz Srbije, koji piše scenario. Dopisivali su se na aplikaciji WhatsApp, a žena mu je rekla na španskom: „Ti znaš da ja ne pričam engleski… Morala bih da se koristim prevodiocem“.

Potom je, kako je objavio local10, poslao poruku: „Upoznala sam nekoga divnog. Ima kuću na dva sata od Madrida. Sada idemo ka tamo i provešćemo nekoliko dana. Tamo gotovo da nema signala, javiću se kada se budem vratila“. A onda joj je poslao još jednu poruku:

„Juče mi je posle terapije bila potrebna šetnja i prišao mi je na ulici! Neverovatna veza. Kao nikada ranije“.

On joj je potom poslao fotografiju avionske karte iz Srbije za Bogotu za 19. februar, a portal prenosi da na njemu nikada nije bio.

„U jednom trenutku, žena je rekla svojoj majci o Srbinu kojeg je upoznala na internetu. Želeći da sazna više, ženina majka je proguglala Kneževića i videla članak o njegovoj nestaloj supruzi, a zatim još jedan koji sadrži jednu od SMS poruka“, objavio je local10.

Ana Knežević Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, nakon što se Ana Knežević preselila se u Madrid decembra prošle godine, njena najbolja prijateljica prijavila je nestanak španskoj policiji kada joj je sa Aninog telefona stiglo nekoliko besmislenih poruka na lošem španskom jeziku.

Ona je, navodno, tvrdila da je upoznala nekog lepog i da ide sa njim u njegovu rezidenciju na periferiji Madrida, te da zbog toga neće biti dostupna nekoliko dana. Prijateljima koji dobro poznaju Anu je sve to bilo sumnjivo, pa su odlučili da alarmiraju policiju.

Inače, Ana je bila udata za Davida Kneževića iz Beograda, a zajedno su živeli na Floridi. Naime, par je do razvoda živeo u kuću u Majamiju čija je vrednost procenjena na 910.000 dolara, a navodno poseduju ukupno četiri kuće na Floridi – tri na Davidovo i jednu na Anino ime.

Španska policija i FBI tragaju za Srpkinjom Anom Knežević koja ne nestala pre dve nedelje Foto: Privatna arhiva

Optužbe na račun Aninog bivšeg supruga

Prijateljica koja je prijavila nestanak odmah je ispričala da je kontaktirala Davida, ali da je on odbio da pomogne u potrazi. Anina porodica je na račun Srbina, a nakon nestanka, iznele razne optužbe. Neke od njih izneo je upravo brat Ane.

Ipak, njegov advokat je naknadno negirao ove tvrdnje, rekavši da Anin bivši suprug aktivno sarađuje sa nadležnim organima kada je reč o nestanku žene.

Inače Ana je kolumbijskog porekla, a u SAD je živela 18 godina.

Bonus video: Hapšenje navijača koji su se tukli kod Vukovog spomenika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare