Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Braća Milan i Saša Grujić posvađali su se oko novca, jer je Milan trošio pare na kupovinu pića. Svađa se završila nekzapamćenim zločinom, bratoubistvom.

Prodavačice u dragstoru u kome su se Nišlija Milan Grujić (45) i njegov brat Saša za čije se ubistvo on tereti, svakodnevno snabdevali namirnicama, posvedočile su danas pred Višim sudom u Nišu da je žrtva svakodnevno kupovala alkohol. Na taj način bi se mogle potvrditi sumnje da je motiv ubistva to što je Milan zamerao bratu da novac troši kako ne treba. Međutim, ni Marija Kostić ni Anita Ilić nisu mogli da potvrde sumnje da je Milan i pre ubistva zlostavljao brata jer, kako su obe istakle, nikada pa ni na dan zločina, na njemu nisu primetile nikakve povrede.

Pročitajte još:

Marija je kazala da tokom dve godine, koliko je radila u dragstoru u niškom naselju Komren koji se nalazi u blizini kuće Grujića, nije primetila ništa što bi nagoveštavalo porodičnu tragediju.

„Saša je dolazio svakog dana a Milan povemeno. Saša je svakog dana kupovao hleb i mleko ali i pivo, tog poslednjeg dana je tri puta dolazio i uzimao po dve flaše. Mislim da je imao psihičke probleme, nije podnosio gužvu, uvek je tražio da bude uslužen preko reda koliko god ljudi bilo u radnji. Sa druge strane, nikada ga nisam čula da se žali na svoje zdravstveno stanje. Bio je tih, povučen a za Milana mogu da kažem da je bio veoma korektan“,  posvedočila je pred sudom prodavačica.

Opisala je i svoj susret sa Milanom nakon ubistva.

„Sela sam ga sutradan nakon bratovljeve smrti i izjavila mu saučešće. On mi je potanko ojbašnjavao da je Saši pozlilo, da je pozivao Hitnu pomoć te da mu davao veštačko disanje i masirao ga kako bi ga povratio“, rekla je Marija. Dodala je da je od komšija čula da su se tukli ali da ona nikada nije videla ništa što bi njihove navode potvrdilo.

Njena koleginica Anita Ilić iznela je detalj koji je Milanov branilac advokat Ljiljana Grujović smatrala veoma značajnim za potvrdu njegovih navoda da mu je brat preminuo prirodnom smrću.

„Radila sam u drugoj smeni kada se Saša pojavio i uzeo dva piva. Zamolio je jednog komšiju da ga odveze kući jer se žalio da u nije bilo dobro, on je prvo odbio ali ne znam da li se posle predomislio. Tada sam Sašu poslednji put videla. Milan mi je sledećeg dana pričao da mu je brat pao te da ga je zatekao u lokvi krvi“, navela je ova radnica dragstora.

Milanov branilac je nakon ove njene izjave zatražila da se se ako je moguće pribave snimci nadzornih kamera ili saslušaju policijski službenici koji su ih pregledali kako bi se utvrdilo da li ga je za sada neidentifikovani muškarac, primio u svoje vozilo.

Grujić (45) je optužen da je u noći između 5. i 6. maja ove godine krvnički pretukao pa udavio svog brata Sašu Grujića (52) u njihovoj porodičnoj kući u Požarevačkoj ulici u Nišu. Na prethodnom glavnom pretresu negirao je ubistvo i isticao da je njegov brat preminuo prirodnom smrću jer je pao nakon što je popio više tableta bensedina s obzirom da je bio pod psihijatrijskom terapijom.

Priznao je da je sa bratom ima nesuglasice ali da su u načelu bili u korektnom odnosu.

„Dok nam je majka bila živa nismo se svađali, u kući je bilo sve u redu. Jedno vreme je bio u duševnoj bolnici, pio je bensedine ponekad i više od propisane doze ali sam mu ja to dozoljavao jer je bio uznemiren“, pričao je Milan.

Međutim, nije mogao da odgovori na pitanje suda kako su nastale povrede po žrtvinom telu, pored onih na vratu, koje su otkrivene prilikom obdukcije. Za povrede na vratu, rekao je da su možda nastale dok je brata drmusao i pokušavao da mu da veštačko disanje.

Milan je optužen da je ubistvo počinio u stanju “bitno smanjene uračunljivosti”.Obdukcijom je utvrđeno da je Saša zadobio višestruke povrede glave vrata i lica, od krvnih podliva i oguljotina, pa do preloma roga grkljanske hrskavice.

Sledeći glavni pretres sudija Aleksandra Mojašević zakazala je za 22. decembar do kada treba da se pribavi dokumentacija o psihijatrijskom lečenju oba brata, urade biohemijska veštačenja i medicinska veštačenja te da se od MUP –a zatraži izveštaj o snimcima video zapisa sa dragstora.

Grujić je optužen da je učinio krivično delo ubistvo iz čl. 113 Krivičnog zakonika za koje je propisana kazna zatvora od pet do 15 godina.

BONUS VIDEO: Paljenje automobila koji je koristio osumnjičeni za ubistvo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar