Foto: Shutterstock, EPA-EFE/CRAIG WALKER / POOL

Suđenje Brajanu Volšu, optuženom za ubistvo Beograđanke Ane Volš odloženo je za 2. decembar, jer je odbrana zahtevala još vremena kako bi se upoznali sa dokaznim materijalom. Ceo slučaj obavijen je velom misterije, a očekuje se da će krajem oktobra biti dostavljeni rezultati DNK analize pronađenih predmeta, kako na deponiji, tako i prilikom pretresa njihove porodične kuće. Ovi rezultati mogli bi da rasvetle ceo slučaj, iako telo Beograđanke još uvek nije pronađeno.

Naime, policija je prilikom pretresa kuće pronašla krvavu testeru i ceradu. U kontejneru blizu kuće majke Brajana Volša, inspektori su pronašli kese za smeće u kojima su bili ćilimi, sredstva za čišćenje, deo ogrlice koju je nosila, peškire i karticu vakcine protiv COVID-19 sa njenim imenom.

Sve stvari koje su nađene se veštače.

Pročitajte još:

Očekuje se da će DNK analiza konačno staviti tačku na određena pitanja vezana za slučaj Ane Volš. Zapravo, od DNK analize zavisi i održivost celog slučaja pred sudom jer telo još uvek nije nađeno.

Kako navode bostonski mediji, slučaj ubistva Ane Volš jedan je od najintrigantnijih u ovoj oblasti poslednjih godina. Brajan Volš je najpre prijavio Anin nestanak, ali tek nakon što su ga kontaktirale njene kolege, a zatim je optužen za dovođenje policije u zabludu, a na kraju i za njeno ubistvo. Na suđenju se izjasnio da nije kriv po svim tačkama optužnice. Ipak, tužilaštvo tvrdi da je Brajan ubio Anu u njihovoj kući u Kohasetu početkom Nove godine, nakon čega je raskomadao njeno telo i bacio ga u smeće.

Ana Volš Foto: Instagram/anawalshe

Telo Ane Volš, majke trojice dečaka, još uvek nije pronađeno.

Brajan je kobne večeri pretraživao razne stvari na ajpedu njihovog sina u potrazi za informacijama o tome kako da se reši tela.

Suspendovani policajac neće svedočiti u postupku protiv Brajana

Kako smo pisali, službenik državne policije Masačusetsa Majkl Proktor zbog nedoličnog ponašanja tokom istrage i suđenja za drugo ubistvo, neće svedočiti u postupku koji se vodi protiv Brajana Volša.

Okružno tužilaštvo u Norfolku navelo je u podnesku u petak da u ovom trenutku Komonvelt ne planira da pozove Proktora, glavnog istražitelja, da svedoči u slučaju Brajana Volša iz Kohaseta, optuženog da je ubio Anu Volš, pisao je NBC Boston.

Brajan Volš Foto: Craig F. Walker/Pool via REUTERS

Službenik državne policije Masačusetsa trenutno se suočava sa suspenzijom, oduzeti su mu službeno oružje i značka, a prestao je i da prima platu. Ova odluka je usledila nakon što je Proktor smenjen sa funkcije zbog nedoličnog ponašanja tokom rada na rasvetljavanju smrti bostonskog policajca Džona O’Kifa 2022. godine, ali i drugim slučajevima.

Ovaj policajac, podsetimo, izvršio je pretres kuće u Kohasetu u kojoj je, kako se sumnja, ubijena Ana Volš i uzimao je izjavu od Brajanove majke koja je bila značajna za istragu. U međuvremenu, neprimereno je komentarisao pojedinosti iz istrage smrti bostonskog policajca O Kifa.

„U jednom slučaju suđenja za ubistvo su se potvrdile sumnje i svedočenje Proktora je ocenjeno kao štetno, a njegov rad kao pristrasan, te je prošle nedelje oborena presuda. Na drugom suđenju za ubistvio su advokati tražili da se smesta odbaci optužnica jer se zasniva na sumnjivoj i pristrasnoj Proktorovoj istrazi, a takva odluka se očekuje“, izvestili su mediji u SAD.

Ana Volš Foto: Instagram/anawalshe

„Informacije koje sam čula ulivaju mi nadu“

Milanka Ljubičić, majka nestale Ane, ispričala je ranije za portal Nova.rs da kao roditelj ne sme da izgubi nadu da je njen ćerka živa.

“Informacije koje sam čula o tom inspektoru malo mi ulivaju nadu, kao roditelju, da je Ana živa i da se jednostavno negde sklonila. Još uvek postoji neka šansa da mi se Ana vrati. Moram da kažem da sam u jednom periodu, za 16 meseci, bila kod Ane i Brajana u tri navrata, nisam nikada čula da su se oni posvađali, niti da imaju neki problem. Nije bila nijedna ružna reč nije bila“, rekla je tada Milanka.

Ona ističe da je ubija to što ceo slučaj ne pomera već duže vreme sa mrtve tačke, odnosno da joj budi nemir.

Foto: Printscreen Instagram

“Moje Ane nema 19 meseci i ne znamo šta da radimo. Dva puta smo razgovarali sa tužilaštvom, starija ćerka i ja. Prvi put nas je nazvala jedna fina gospođa i saopštila nam da je Ana nestala. Novi šok usledio je odmah nakon toga, pozvao nas je jedan gospodin i saopštio da se naša Ana više ne vodi kao nestala, već da je ubijena. Međutim, niko iz tužilaštva nama nije predočio nikakve dokaze o tome. Ne mogu se smiriti dok ne saznam istinu. Svaka nova informacija i svaka nova reč nama, koji čekamo Anu toliko, samo produbljuje bol i neizvesnost”, rekla je ranije neutešna majka Ane Volš, Milanka Ljubičić.

Bonus video: Brajan Volš na suđenju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar