Foto: Uprava carina

U ćeliji u kojoj su bili zaključani pripadnici kavačkog klana u zatvoru Spuž, početkom septembra pronađena su dva mobilna telefona, od kojih je jedan bio kriptovan i bodež, a sudska straža u Bijelom Polju presrela je i oduzela pošiljku od 4 mobilna koja su bila namenjena zatvorenicima.

Kako pišu Vijesti, četiri mobilna telefona pronađena su tokom pretresa bjelopoljskog zatvora. Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) “ su kazali da su u organizacionoj jedinici Zatvor Bijelo Polje pronašli telefone sakrivene u stvari namenjenoj pritvorenim licima.

„Tako je sprečen unos telefona čije posedovanje i upotreba u zatvoru nije dozvoljena. Uprava za izvršenje krivičnih sankcija će kontinuirano pratiti, i u saradnji sa ostalim činiocima bezbednosnog sektora sprečavati svako posedovanje nedozvoljenih stvari i predmeta (mobilnih telefona) licima lišenim slobode, te preduzeti sve neophodne mere i radnje da se u potpunosti onemogući unos istih“, kazali su“, saopšteno je iz UIKS.

Pročitajte još:

Ovo je drugi incident u poslednja dva meseca u kojem su zaplenjeni mobilni telefoni, a još veći skandal dogodio se u najvećem crnogorskom zatvoru Spuž, gde su u ćeliji u kojoj su bili zaključani kavčani pronađena dva mobilna telefona, od kojih je jedan bio kriptovan i bodež.

Navodni pripadnik kavačkog klana Vidoje Stanišić izmešten je u samicu iz prostorije u kojoj je boravilo više pripadnika te organizovane kriminalne grupe, a nakon što je po ko zna koji put pretresom prostorije u kojoj je boravio pronađen mobilni telefon i improvizovani bodež.

U samicu koja je pod nadzorom izmešten je krajem septembra. Prethodno, službenici obezbeđenja spuškog zatvora u grupnoj sobi, u kojoj je bio, pronašli su i oduzeli improvizovani bodež i dva mobilna telefona, od kojih je jedan imao kripto zaštitu.

Njihova ćelija pretresena je nekoliko dana nakon što je policija Turske utvrdila da su članovi kriminalnog klana Camgoza, učestvovali u ubistvu apsolutnog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića u Isanbulu.

***

BONUS VIDEO: Najsmrtonosnije egzekucije kavačkog klana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar