Foto: Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, Privatna arhiva, Shutterstock

Suđenje Brajanu Volšu, optuženom za ubistvo supruge, Srpkinje Ane Volš, tokom novogodišnjih praznika u njihovoj kući u predgrađu Bostona, počeće sutra pred Višim sudom u Norfolku. Postupak je prethodno prebačen u taj sud iz Okružnog suda u Kvinsiju, a optuženi se pored ubistva tereti i za nepropisno odnošenje ljudskog tela i obmanjivanje policije.

Telo ubijene Srpkinje do danas nije nađeno i veruje se da je razloženo u postrojenjima za uništavanje otpada. Tužilaštvo će slučaj dokazivati na osnovu tragova krvi na njenim stvarima, nađenim na deponiji.

Slučaj ubistva Ane Volš, čije telo do danas nije nađeno, a osnovano se sumnja da je uništeno u postrojenjima za razlaganje otpada, već skoro četiri meseca izaziva veliku pažnju javnosti u Srbiji, ali i u Americi. Mediji su detaljno izveštavali najpre o potrazi sa nestalom ženom, majkom troje dece koja je bila veoma uspešna u poslu sa nekretninama i koja je nastala prvog novogodišnjeg jutra, kada je navodno krenula na službeni put iz Bostona u Vašington.

Ana Volš Foto: Instagram/anawalshe

Narednih dana sumnja je pala na njenog supruga, koji nije odmah prijavio Anin nestanak, već je to učinio kolega. Zatim se uočene nedoslednosti u njegovom iskazu. Javnost je bila šokirana kada su nađeni krvavi tragovi i nož u podrumu njihove kuće, a zatim delovi Aninih lični stvari na više deponija u okolini Bostona, kao i krvavi tragovi, testera i sredstva za čišćenje. Pretpostavlja se da je Brajan ubio Anu u njihovoj kući u Kohasetu, nakon što su Novu godinu proslavili sa prijateljem. Veruje se da su deca u to vreme bila u kući. Na ajpedu jednog od Aninih sinova nađena je gugl pretraga raznih načina za uklanjanje ljudskog tela.

#related-news_0

To su, koliko je poznato, glavni dokazi protiv Brajana Volša koji su navedeni u optužnici. Istraga je nastavljena i nakon obelodanjivanja ovih pojedinosti, pa će biti zanmljivo čuti šta je novo u međuvremenu utvrđeno o ovom zločinu.

Javnost očekuje da nove informacije čuje od devojke koja je čuvala decu Volšovih jer je Brajan nju angažovao narednih dana, dok je uklanjao tragove zločina. Interesovanje vlada i za svedočenje Brajanove majke, zbog navoda da se nije slagala sa Anom, ali posebno zato što su u blizini mesta gde ona živi kontejneri gde je Brajan bacao krvave tragove.

Foto: Printscreen/WCVB

Volšu će, kako je saopšteno suditi velika porota koja ga može osuditi na doživotni zatvor. Tužilaštvo je najavilo da, iako Aninog tela nema, u sudnici namerava da prikaže njene stvari – odeću, obuću, nakit, sadržinu torbice, sve sa tragovima tragovima krvi i veruje se da neće biti muke da uveri porotu u krivicu Brajana Volša.

BONUS VIDEO: Mediji kod nas već presudili da je Brajan Volš ubio Anu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar