Foto:Nova.rs; shutterstock

Meštani Subotice i dalje su u šoku nakon što je u noći između subote i nedelje, naočigled mlađeg brata, ubijen Filip Z. (21). Iako kažu da ne znaju šta bi mogao biti motiv vatrenog obračuna dve grupe mladića, prisećaju se da je Filip bio perspektivan sportista i da je, uprkos svojoj naravi, važio da dobrog mladića pred kojim je stajala svetla karijere vaterpolo golmana.

Filip Z. (21) iz Subotice, ubijen je u nedelju, pola sata posle ponoći na Segedinskom putu između Subotice i Palića, kada je osumnjičeni, za kojim policija još traga, pucao na automobil u kom je Filip bio sa mlađim bratom, starim samo 18 godina. Mladić je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta, pred očima brata, a kola u kojima je bio i napadač, odjuriila su ka Subotici.

Foto: Privatna arhiva

Šta je prethodilo ubistvu?

Filip Z. i njegov mlađi brat, kako smo nezvanično saznali, bili su kobne večeri prvo u jednom kafiću, gde su se posvađali sa drugom grupom mladića. Nešto kasnije, dve grupe su se srele na benzinskoj pubmpi „Europetrol“ u Segedinskoj, gde je nastavljena svađa, pa je došlo i do tuče. I jedni i drugi su seli u automobile i krenuli sa pumpe, a onda je pucano na vozilo za čijim volanom je bio ubijeni mladić. Motivi svađe, potom tuče i na kraju pucnjave, ni danas nisu u potpunosti jasni.

Dok policija u Subotici traga za počiniocima i razgovara sa svedocima, Subotičani su u šoku zbog zločina. Kako kažu, za ubijenog Filipa Z. nemaju loše reči, naprotiv.

Žrtva iz ugledne porodice

„On je iz ugledne i bogate porodice, koja ima dosta zemlje, a bogatstvo nisu stekli preko noći, već su radili generacijama. Mali Filip je bio dobar sportista, bio je golman u vaterpolo klubu „Spartak“ iz Subotice. Čak je pozivan i na pripreme omladinske vaterpolo reprezentacije Srbije. Pohađao je privatnu srednju školu u Subotici. Sve u svemu bio je dobro dete“, kaže saogovornik portala Nova.rs.

Ipak, u jednom trenutkuk je rešio da odustane od sporta i napravio je pauzu od godinu dana. Nakon toga, pokušao je da se vrati, zaigrao je vaterpolo u klubu „Šabac“, ali nije uspeo da se vrati u formu i na kraju je odustao.

Pročitajte još:

„Imao je jednu osobinu koja nije bila dobra, a to je da je bio prgav. Bio je krupan i snažan, čak i za jednog vaterpolistu i nije imao problem da se pobije sa bilo kim. Ipak, nije napadao slabije od sebe, naprotiv, štitio ih je, jer je imao razvijen osećaj za pravdu. Nikada nisam čuo da je nosio nož ili pištolj, isključivo je išao „na ferku“, borio se pesnicama. Pretpostavljam da je onaj ko je pucao na njega to uradio iz osvete ili kukavičluka, jer nije imao hrabrosti da se pobije sa njim“, kaže sagovornik porala Nova.rs.

Privedena grupa mladića

Policija u Subotici, kako nam je rečeno, privela je grupu mladića na razgovor, kako bi se proverilo da li neko od njih ima informacije o tome šta se tačno dogodilo i ko je pucao na Filipa. Nekima od njih urađen je i parafinski test, kako bi se utvrdilo da li je u skorije vreme rukovao oružjem, to jest ispalio hitac iz pištolja. Kako nam je rečeno iz policije, niko od njih nije zvanično osumnjičen da je izvršio ubistvo, već sa policijom razgovaraju u svojstvu građana.

BONUS VIDEO: Automobil oštećen u pucnjavi u Zemunu