Danka Ilić Foto: Društvene mreže

Policija u Beču oglasila se nakon što se pojavio video-snimak zabeležen u tom austrijskom gradu, na kom se vidi devojčica koja liči na Danku Ilić, dvogodišnjakinju za kojom se šest dana traga u Srbiji. Kako je saopštio potparol, ceo slučaj je sada predmet istrage bečke policije.

Jedan srpski državljanin usnimio je devojčicu koja liči na nestalo dete iz Bora, i to navodno u društvu dve Rumunke, u centru Beča. Snimak je poslao srpskoj policiji, koja je odmah kontaktirala kolege iz glavnog grada Austrije, pišu tamošnji mediji. Srpska policija je podatke prosledila i Evropolu, dok su njihove kolege u Beču zamolile građane da, ukoliko imaju informacije o devojčici Danki Ilić, jave to policiji.

Pročitajte još:

„Svedok je intervjuisan i obezbeđen je snimak koji je muškarac napravio. Čovek je za slučaj saznao preko društvenih mreža. Tačne okolnosti, posebno da li je u pitanju nestala devojčica, predmet su istrage koja je u toku“, kazao je Markus Ditrih, portparol bečke policije, a preneo „Kleine Zeitung„.

Foto: EPA-EFE/FLORIAN WIESER

Dvogodišnja devojčica je poslednji put viđena u utorak u 1:45. posle podne u Banjskom Polju kod Bora u Srbiji.

Danka Ilić ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. U trenutku nestanka imala je maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone, crne patike i kosu vezanu u rep.

Ukoliko imate bilo kakve informacije pozovite policiju na broj telefona 192.

BONUS VIDEO: Posebno trenirani policijski pas Zigi učestvuje u potrazi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare