Potraga za nestalom Dankom Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, Društvene mreže

Nakon informacije da policija istražuje snimak, za koji se sumnja da bi na njemu mogla biti nestala Danka Ilić, koji je navodno zabeležen u Austriji, deda nestale devojčice kazao je da mu to daje nadu da je živa, ali da ne veruje dok je ne vidi svojim očima. Prethodno je predsednik Aleksandar Vučić saopštio da se noćas pojavio novi trag ali nije precizirao o čemu se radi, dok su pojedini mediji objavili da je reč o snimku na kom je devojčica, za koju se sumnja da je Danka, u društvu dve Rumunke.

Snimak na kom se vidi nepoznata devojčica, čiji se lik zbog kvaliteta snimka ne može jasno videti, za koji se sumnja da je nastao u Austriji i da je ne njemu nestala Danka Ilić, proteklih dana je preplavio društvene mreže, a danas su ga objavili brojni beogradski mediji. Tome je prethodilo saopštenje predsednika Aleksandra Vučića, da se noćas oko tri sata pojavio novi trag u istrazi nestanka devojčice, prilikom čega nije precizirano da je reč o pomenutom snimku.

S tim u vezi, novinari su razgovarali sa članovima porodice nestale devojčice.

Danka Ilić Foto: Društvene mreže

„Ne verujem dok unuku ne vidim svojim očima“, kaže u svojoj prvoj izjavi za medije deda Danke Ilić (2) devojčice kojoj se svaki trag izgubio u utorak u 13 sati u Banjskom polju kod Bora, a koja je navodno viđena u Beču sa dve Rumunke.

Deda Danke Ilić razgovarao je kratko sa novinarkom „Blica“ i u svojoj izjavi je naveo da je video u vestima da je navodno Danka pronađena.

„Naravno sve mi ovo daje nadu da je Danka živa“, kaže deda nestale devojčice.

Snimak devojčice za koju se sumnja da je Danka

Devojčica koja liči na nestalu Danku Ilić snimljena je u Beču u pratnji dve žene. Intenzivno se radi na identifikaciji i lociranju.

Policija je noćas kontaktirala austrijske kolege i poslala Europolu sve podatke i snimak, piše Blic.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Koliko god neke informacije zvučale neverovatno, policija je dužna da ih proveri jer se nijedan trag, koliko god čudan bio, ne sme ignorisati. Tako je policija preko Interpola pre nekoliko noći uz pomoć kolega iz Bosne i Hercegovine proverila i Tik Tok glasine da trojica muškaraca iz Bosne i Hercegovine znaju gde je nestala Danka i da su za nju tražili 25.000 evra otkupa.

Proverom je ustanovljeno da ta informacija nije tačna, a trojica uhapšenih muškaraca su posle provere pušteni na slobodu.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Vučić o potrazi za Dankom i radu policije

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na aerodromu Pukovnik-pilot Milenko Pavlović u Batajnici naveo da se pojavio novi trag u potrazi za Dankom Ilić.

„Hoću da se zahvalim policiji koja danonoćno radi. Kada se u pola tri kao noćas pojavio novi trag, oni izveste i mene. Do pola pet su svi na svojim mestima. Svaka im čast na posvećenosti, koliko se ljudi bore za jedan divni život. Svakog bogovetnog dana. Nadam se da će uspeti da rasvetle i taj slučaj“, rekao je Vučić.

Bonus video: Potraga za malom Dankom se nastavlja u Banjskom polju: Spasilački tim pretražuje okućnicu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare