Nenad Konstantinović Foto: Antonio Ahel/ATAImages.

Slobodan Homen, bivši državni sekretar Ministarstva pravde, oglasio se danas i demantovao navode u medijima da je učestvovao u krađi 43.000 državnog ordenja o kojoj je juče javnost izvestilo Treće osnovno javno tužilaštvo. Za portal Nova.rs oglasio se i njegov advokat Nenad Konstantinović koji je istakao da su u ovom slučaju zloupotrebljeni mediji kako bi se plasirani neistiniti podaci.

Kao što je i Homen ranije istakao, o slučaju navodno nestalih 43.000 odlikovanja i njegovoj umešanosti, kao i da je u bekstvu, njegov advokat Konstatinović takođe je saznao iz medija.

„Smatram da je došlo do zloupotrebe medija, na taj način što su kroz medije plasirani neistiniti podaci, pretpostavljamo zbog toga da bi se napravila afera, odnosno, senzacija, kako je moj klijent Homen u bekstvu. U skladu sa članom 286 Zakonika o krivičnom postupku tužilaštvo, odnosno policija, imaju mogućnost da kontaktiraju lica koja su im od interesa, kao i lica čiju izjavu žele da dobiju. Gospodina Homena nikada niko nije kontaktirao, niti pozvao da u svojstvu građanina ili osumnjičenog da bilo kakvu izjavu“, navodi advokat.

Nenad Konstantinović dodaje da je Slobodan Homen nakon ove medijske hajke uplašen za svoju bezbednost.

„Da su tražili, on bi se odazvao, on nije u bekstvu. Iako je to senzacionalistički plasirano, ovaj događaj se nije dogodio onako kako mediji to objavljuju. Kao advokat gospodina Homena, nemam nikakve informacije da se protiv njega vodi neki postupak u Republici Srbiji“, zaključio je advokat Konstatinović.

Slobodan Homen Foto:Medija centar Beograd

Slobodan Homen ranije danas izdao je saopštenje u kome je demantovao navode.

„Niti sam učestvovao u iznošenju ordenja, niti sam u bekstvu. Niko me nikad u proteklih 15 godina nije zvao da dam bilo kakvu izjavu povodom navodno nestalih odlikovanja. Svakako da bih se bez oklevanja odazvao takvom pozivu. Iz medija čitam da predlažu poternicu. Zašto? Zbog svega ovoga vraćam se na slutnje. Od kako sam svoje ime ugledao u medijima, razmišljao sam šta je povod, otkud ova besmislica sada. Da li s mojim imenom i navodno nestalim ordenjem kao dobrom medijskom pričom pokušava da se skrajne interesovanje sa nekog tekućeg, važnog, sudskog procesa. Da li ima nekakve veze sa formiranjem buduće Vlade…ili sa nekim organizovanim kriminalnim grupama kojima sam se zamerio dok sam bio Državni sekretar? Šta god da je uzrok saznaće se brzo. Zbog moje porodice voleo bih da se sve otkrije što pre“, zaključuje se u saopštenju čiji je potpisnik Slobodan Homan.

Podsetimo, Treće osnovno javno tužilaštvo juče je saopštilo da je osam osoba je uhapšeno, dok se za dve traga, zbog sumnje da su opljačkali desno krilo Palate Srbija i iz kancelarije u njemu odneli vredno državno ordenje.

Kako je saopšteno, u opsežnoj akciji hapšenja koja je organizovana od strane Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i Uprave kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala lišeno je slobode osam lica J.M. (65), N.A. (63), I.Z. (53), O.P.G. (65), S.S. (44), A.T. (60), A.R. (61) i R.K. (64).

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare